Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Metoda potrivită fiecăruia pentru a slăbi. Specialist chirurgie estetică: ''Este cea mai simplă!''

Metoda potrivită fiecăruia pentru a slăbi. Specialist chirurgie estetică: ''Este cea mai simplă!''

Ne dorim să slăbim, dar niciodată nu știm care este cea mai bună soluție pentru noi. Sportul și alimentația sănătoasă, procedurile de remodelare corporală sau bisturiul?

Metoda potrivită fiecăruia pentru a slăbi. Specialist chirurgie estetică: ''Este cea mai simplă!''
Sursa foto: Pixabay
de Georgiana Mihăilă    |    13 Mar 2021   •   07:00

Georgiana Mihăilă, a vorbit cu trei specialiști din domeniu și a descoperit ce metodă ni se potrivește în funcție de numărul de kilograme pe care îl avem.

Orice transformare începe din bucătărie, indiferent de câte kilograme vrei să dai jos. Însă atunci când dieta este prea strictă, șansele să se transforme într-un eșec sunt mari.

''Oamenii înţeleg greşit, dacă întrebi pe cineva care vrea să slăbească, va spune "vai, ţin dietă, nu mai pot", atunci când ne setăm că ţinem dietă sau ne repetăm termenul dietă sau cură de slăbire, practic ne demotivăm de fiecare dată când propunţăm acel termen, nu, mănănc echilibrat. Adică să mâncăm cât mai curat. Când zic curat mă refer la legume, multe legume şi când zic multe legume, înseamnă că putem mânca aproape cât vrem noi, gătite şi nu prăjite, la abur, la cuptor, fierte. Le acompaniem cu carne slabă'', a spus Cornel Moca, specialist sportiv.

Este foarte important este să avem și o viață activă

Pentru cei care nu au mai făcut de mult imp sport, sunt recomandate plimbările pe jos, mersul cu bicicleta și alergatul în aer liber. Însă, cine vrea să aibă parte de o transformare a siluetei ar trebui să își întroducă în program și câteva ore serioase de antrenament.

''30-45 de minute, la două - trei zile, adică să avem vreo 3-4 sesiuni pe săptămână. Sesiunea ar trebui să fie intensă, fără pauze, fără stat pe telefon, mergem la sală, ne antrenăm, lăsăm telefonul 40 de minute undeva sau 30 de minute, atât cât ne permite timpul, dar lucrăm intens''.

Când dieta nu mai funcționează și sportul necesită prea mult efort, în special femeile apelează și la clinicile de remodelare corporală.

Atenție, nicio procedură nu garantează un efect peste noapte

''Trebuie să înţelegem că remodelarea corporală nu reprezintă doar un singur aparat, reprezintă mai multe aparate - unele mai eficente, altele nu. De aceea, înainte de a începe trebuie să efectuăm o consultaţie în care specialistul înţelege ce nevoi avem. Aceste aparate de remodelare corporală ne slăbesc în anumite zone ale corpului'', a spus Adriana Bican, specialist în remodelare corporală.

Așteptările pacienților sunt mari, dar aparatele de remodelare corporală nu funcționează decât pe anumite zone.

''Tratamentul acesta ne slăbeşte corporal precum o dietă, doar că ne slăbeşte în anumite zone corporale. Nu o să ne slăbească pe tot corpul, unde se aplică acolo ne slăbeşte.Stratul de grăsime este perforat şi devine lichid, fiind mai uşor preluat de către ficat şi eliminat apoi pe căi naturale. E un procedeu simplu, fără efort, fără durere'', a explicat Adriana Bican.

Persoanele care visează la un rezultat și mai rapid și cu și mai puțin efort, apelează la bisturiu

Însă, potrivit specialiștilor, nu oricine este potrivit pentru o astfel de intervenție.

''Sigur, este cea mai simplă metodă, dar de fapt cea mai simplă metodă din punctul lor de vedere e cea mai dificilă problemă din punctul nostru de vedere, ca şi chirurgi. Sunt paciente care nu au nevoie de intervenţie chirurgicală, arată foarte bine la corp, sigur, poate 1, 2, 3, 4, 5 kilograme în plus le deranjează, dar recomandarea mea într-un asemenea caz este clar spre dietă, clar spre sport, clar spre un regim de viaţă sănătos, adică nu are rost să facem o intervenţie chirurgicală'', a spus Gabriel Mazilu, medic specialist chirurgie estetică

Oricum orice intervenție chirurgicală de remodelare a siluetei presupune și schimbarea stilului de viață. Deci, pacientele nu scapă de planul alimentar echilibrat și nici de porția zilnică de mișcare. Iar în plus, perioada de recuperare este destul de lungă, între patru și șase săptămâni.

Mai multe informaţii urmăriţi în materialul video de mai sus.
 

×
Subiecte în articol: metoda dieta Numai de bine
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close