Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Soluții pentru a depăși atacurile de panică. Ce mâncăm ca să nu mai suferim de așa ceva

Soluții pentru a depăși atacurile de panică. Ce mâncăm ca să nu mai suferim de așa ceva

Pandemia a devenit un factor de stres pentru populație. În ultima perioadă, tot mai mulți români au avut atacuri de panică. Vestea bună este că specialiștii au soluții.Georgiana Mihăilă a stat de vorbă cu un psiholog, cu un nutriționist și cu un medic ortoped pentru a afla cele mai utile sfaturi. 

Soluții pentru a depăși atacurile de panică. Ce mâncăm ca să nu mai suferim de așa ceva
Sursa foto: Pixabay
de Diana Ionescu    |    13 Iul 2020   •   12:11

Psihologul Constantin Cornea a explicat la „Numai de bine” cum au apărut și cum putem trece peste atacurile de panică: „Datorită faptului că au fost obligați să lucreze de acasă, să aibă în casă și biroul și familia s-au acutizat depresiile, stările anxioase”.

Persoanele care au atacuri de panică descriu în general o serie lungă de stări: palpitații (senzația că inima bate foarte tare) sau senzația că se urcă ceva în cap și că urmează un atac celebral. Cei care fac atacuri de panică au senzația de iminentă a morții. Mai sunt persoane care descriu transpirții, tremurături sau căderi în gol.

Atacurile de de panică sunt porovocate de diferite cauze psihologice sau de natură medicală

„Putem vorbi de dereglări hormonale, tulburări neurologice. Pot fi boli în fază terminală sau pot avea cauze psihologice. Vestea bună este că atacurile de panică pot fi prevenite cu ajutorul mișcării și a alimentației”, a mai spus psihologul Constantin Cornea.  

Cele mai bune sporturi sunt cele în aer liber: alergatul, plimbările. Atunci când facem o activitate fizică scade și hormonul de stres. Sporturile de echipă sunt și ele benefice. Sportul trebuie bineînțeles să fie completat de un regim alimentar echilibrat.

Alimentele recomandate persoanelor care suferă de atacuri de panică 

Medicul nutruționist a făcut o listă cu 6 produse interzise pentru a nu ajunge la atacuri de panică: fast food, zahăr, sarea, cafeaua, alcoolul și glutenul mai ales dacă suntem alergici. Există și câteva produse recomandate persoanelor care au atacuri de panică: peștele bogat în omega 3, migdalele, algele, bananele cu magneziu mult, oul bogat în proteine, ciocolata cu 80% cacao, fructele și legumele proaspete. 

Din păcate nu e suficient doar să scapi de un atac de panică pentru că va exista mereu riscul de a face altul. Așadar specialiștii recomabdă să identifici problema și să lucrezi pentru a o rezolva. 

Soluții pentru a depăși atacurile de panică

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close