Antena 3 CNN Life Cinci greșeli care ne distrug bateria telefonului. Toată lumea le face zilnic

Cinci greșeli care ne distrug bateria telefonului. Toată lumea le face zilnic

Cu toții ne dorim ca telefonul mobil să aibă o durată cât mai mare de viață. Avem grijă să îi punem o folie pentru ecran și o husă colorată pentru a-i proteja spatele, dar nu trebuie să uităm nici de baterie. Câteva obiceiuri rele ne pot lăsa fără telefon.

obiceiuri rele baterie stricata telefon
Cinci greșeli care ne distrug bateria telefonului. Toată lumea le face zilnic Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Oct 2023   •   12:00

1. Închiderea tuturor aplicațiilor de fundal simultan

Este o concepție greșită comună că închiderea tuturor filelor care sunt deschise în fundal va prelungi durata de viață a bateriei. Dar face exact invers. Închiderea tuturor aplicațiilor de fundal face ca telefonul să le lanseze din nou cu mult mai greu. Relansarea unei aplicații necesită mai multă procesare și folosește mult mai multă baterie. Când aplicațiile sunt deschise în fundal, ele sunt doar într-un mod de așteptare și, prin urmare, nu folosesc prea multe resurse sau baterie.

2. Încărcare până la 100%

Este satisfăcător să-ți vezi telefonul sărind de la 99% la 100% în timp ce se încarcă, nu? Ne pare rău, dar suntem aici pentru a izbucni acea bula fericită! Încărcarea telefonului solicită bateriile litiu-ion din cauza tensiunii înalte. Deci, cel mai bine este să-l încărcați până la 80% și să-l deconectați după. În plus, descărcarea bateriei la 0 îl stresează. Prin urmare, nu supraîncărcați telefonul și nu așteptați până când acesta moare complet.

3. GPS-ul pornit tot timpul

Multe aplicații de astăzi necesită ca telefonul să aibă locația dvs. activată în orice moment. Uneori, chiar dacă nu pentru aceste aplicații, îl păstrați fără să vă dați seama. Și asta îți consumă bateria mult mai mult decât crezi. Acest lucru se datorează faptului că GPS-ul preia în mod activ semnale de la diferiți sateliți pentru a vă urmări locația exactă. Așadar, atunci când GPS-ul este pornit tot timpul, telefonul ascultă în mod constant semnalele fără pauză și consumă o parte din baterie.

4. Supraîncălzire

Un alt mod prin care telefonul se poate supraîncălzi este la temperaturi extrem de calde. Expunerea la lumina directă a soarelui sau menținerea acestuia într-un mediu fierbinte poate provoca încălzirea telefonului, consumând și mai mult durata de viață a bateriei. Prin urmare, nu folosiți prea mult telefonul și ignorați când gadgetul produce căldură și nu-l mențineți la temperaturi extreme.

5. Luminozitatea ecranului

 Ecranele folosesc cea mai mare cantitate de resurse de pe telefon. Astfel, cu cât nivelul de luminozitate este mai mare, cu atât mai mult va avea loc descărcarea bateriei. Așadar, menține-ți nivelurile de luminozitate la un nivel minim, dar nici până la un punct în care trebuie să îți distrugi vederea. 

×
Subiecte în articol: baterie incarcare telefon
Citește mai multe din Life
» Vezi toate știrile din Life
Cele mai noi știri
Parteneri
x close