Antena 3 CNN Life Pașii esențiali în rutina de frumusețe

Pașii esențiali în rutina de frumusețe

Un ten frumos, cu aspect tânăr și care își păstrează strălucirea în orice moment al vieții tale trebuie îngrijit corespunzător. De aceea, rutina pe care o stabilești pentru procesul de înfrumusețare este alcătuită din câțiva pași esențiali.

Pașii esențiali în rutina de frumusețe
Sursa foto: pexels.com
de Georgiana Adam    |    11 Dec 2020   •   20:05

Aceste reguli se aplică inclusiv pentru vedetele de la Hollywood, care pun accent pe imaginea lor pentru a se bucura de o carieră longevivă. Învață, așadar, trucurile și regulile care nu doar că sunt potrivite oricărui stil de viață, dar îți vor oferi rezultate în cel mai scurt timp. Iată câteva dintre acestea:

Curățarea

Poate cea mai mare greșeală făcută de majoritatea femeilor este evitarea curățării tenului înainte de culcare. Dormitul cu machiaj sau fond de ten pe piele poate duce la erupții acneice cauzate de închiderea porilor, riduri și infecții ale ochilor (dacă dormi cu mascara și fard pe pleoape). De aceea, specialiștii recomandă să-ți rezervi în fiecare seară câteva minute pentru ritualul de curățare.

Acesta implică ștergerea delicată a feței cu apă micelară aplicată pe dischete. În special dacă ai pielea sensibilă, ar trebui să eviți folosirea unor demachiante agresive cu tenul. Poți folosi și un exfoliant sau un toner înainte de a aplica o cremă hidratantă.

De asemenea, curățarea tenului este necesară și dacă nu folosești prea mult make-up de-a lungul unei zile. Poluarea, praful și alte elemente externe îți pot înfunda porii. Exfoliantele chimice se pot aplica de câteva ori pe săptămână în cazul în care ai cicatrici de pe urma acneei și dacă vrei să folosești produse care acționează mai complex.

Discută cu prietenele tale despre obiceiurile pe care le au și despre importanța procesului de curățare în sănătatea pielii. De sărbători, oferă-le un pachet cadou Gerovital care acoperă acest pas de curățare și hidratare, atât de necesar pentru ten în fiecare zi.

Exfolierea

Exfolierea este esențială pentru un ten sănătos, deoarece are rolul de a îndepărta stratul de celule moarte. Soluțiile exfoliante sunt benefice pentru:

  • cicatricile acneice;

  • pete pigmentare;

  • puncte negre;

  • pori blocați.

Este recomandat să folosești exfoliante chimice pe bază de AHA (alpha hydroxy acid) și BHA (beta hydroxy acid). Aceștia sunt acizi care acționează asupra pielii și pot:

  • reduce inflamarea pielii;

  • schimba aspectul porilor;

  • îmbunătăți textura pielii;

  • îndepărta celulele moarte.

Combinația dintre AHA și BHA te va ajuta dacă ai pielea sensibilă, dar vrei să îmbunătățești aspectul general și să ataci anumite probleme, precum urmele erupțiilor acneice. Este recomandat să începi să le aplici o dată pe săptămână. Dacă aplici o soluție exfoliantă pe bază de acizi pe timp de zi, folosește și o cremă hidratantă cu protecție UV, indiferent de vremea de afară. Pielea ta va fi mai sensibilă imediat după și poate fi atacată de razele soarelui.

Hidratarea

Indiferent de sezon, hidratarea stă la bazele unei pieli elastice, hrănite și sănătoase. După procesele de curățare și exfoliere, tenul îți cere hidratare și are nevoie de creme potrivite tipului de piele pe care îl ai. Aceasta poate fi uscată, sensibilă, grasă, mixtă sau cu probleme specifice, precum rozacee sau acnee. Dacă îți este greu să stabilești exact ce tip de ten ai, o vizită la medicul dermatolog sau o mai bună atenție asupra problemelor tenului tău te vor ajuta să găsești produsele potrivite.

Hidratarea este ultimul pas dintr-o rutină sănătoasă a tenului și poți folosi creme, geluri, loțiuni pe bază de ulei sau cu textură lichidă. Este recomandat să te concentrezi și pe zona din jurul ochilor sau să folosești o cremă specială în acest sens în fiecare seară și dimineață.

Această rutină se adresează tuturor celor care își doresc să aibă grijă de felul în care arată pielea lor. Fie că este vorba de afecțiuni specifice sau că vrei să-ți menții tenul tânăr, fă-ți timp în fiecare dimineață și seară pentru acești pași importanți.

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close