Antena 3 CNN Life Patru metode naturale pentru a scăpa de muștele din casă. Trucuri cu efecte imediate

Patru metode naturale pentru a scăpa de muștele din casă. Trucuri cu efecte imediate

Temperaturile crescute din timpul verii favorizează apariția muștelor, motiv pentru care trebuie să găsim soluții rapide pentru a le îndepărta.

Patru metode naturale pentru a scăpa de muștele din casă. Trucuri cu efecte imediate
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Aug 2023   •   22:00

Aceste insecte devin deranjante atunci când pătrund în interiorul locuinței noastre, producând un sunet enervant prin zborul lor și de asemenea, deoarece se așează pe diferite alimente, contaminându-le cu bacterii variate.

Un aspect pozitiv este faptul că există metode naturale pentru a scăpa de această problemă.

În primul rând, trebuie să eliminăm sursele de hrană, cum ar fi să evităm lăsarea mâncării neacoperite pe masă.

1.Un remediu eficient constă în pregătirea unei soluții din oțet, săpun de vase și apă. Alegerea cea mai potrivită este oțetul de mere, deoarece are o aromă dulce și atrăgătoare pentru muște. Ulterior, combinația de apă și săpun le va neutraliza rapid. Trebuie să amplasați un bol cu această soluție în zonele preferate de muște, cum ar fi lângă chiuvete, plantele de apartament și ferestre.

2.Poți crea propriile benzi lipicioase. Acestea trebuie suspendate în locurile în care muștele sunt active, înlocuindu-le cu regularitate.

Citește și: Băutura care îți curăță ficatul și îți asigură detoxifierea organismului. Se poate bea dimineța pe stomacul gol

3.Uleiurile esențiale nu doar că împrospătează aerul casei tale, dar și îndepărtează muștele și alte insecte nedorite. Poți pregăti un spray utilizând câteva picături de ulei de mentă, lămâie sau eucalipt amestecate cu apă, pe care să-l pulverizezi în zonele preferate ale acestor insecte zburătoare.

4. Pentru a captura muștele, unge interiorul unui pahar de unică folosință cu ulei de gătit sau vaselină și așează-l peste scurgere. Astfel, muștele vor rămâne lipite de pereții paharului. Pentru a preveni apariția larvelor, clătește canalul de scurgere cu apă caldă de mai multe ori.

Există o părere potrivit căreia, turnarea clorului în canalizare este eficientă împotriva muștelor, însă aceasta nu este suficientă.

În plus, această metodă este dăunătoare mediului înconjurător.

Muștele și larvele lor se vor dezvolta pe suprafețele interioare ale țevilor, unde substanțele din clor nu aderă.

Muștele sunt respinse de mirosul de oțet alb, astfel că fierberea acestuia în puțină apă poate ajuta la alungarea lor.

Totuși, trebuie menționat că această abordare poate impregna întreaga locuință cu miros de oțet, ceea ce poate fi neplăcut, așa că ar trebui să recurgi la această soluție doar în situații extreme, potrivit homesandgardens.com.

×
Subiecte în articol: muște metode naturale
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close