Antena 3 CNN Life Sănătate Dr. Tudor Ciuhodaru: ”O cârpeală a dus la acest incendiu. Oricâte justificări ar oferi autoritățile, bilanțul este tragic. Încă doi morți”

Dr. Tudor Ciuhodaru: ”O cârpeală a dus la acest incendiu. Oricâte justificări ar oferi autoritățile, bilanțul este tragic. Încă doi morți”

Dr. Tudor Ciuhodaru, medic la Spitalul de Urgență din Iași, a declarat că indiferent de justificările autorităților, bilanțul după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești este unul tragic și ”o cârpeală a dus la astfel de lucruri”.

New Project - 2021-11-11T091535.915
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    11 Noi 2021   •   09:15

”Oricâte justificări ar oferi autoritățile, bilanțul este tragic. Încă doi morți, încă doi pacienți arși în spitale din România. Spuneam încă de la incendiul de la Piatra Neamț, iată că se face chiar un an pe 14 noiembrie, nu o să uit, suntem pe un record aș putea spune european negativ.

În fiecare lună a existat câte un incendiu la câte un spital din România și nu știu cum se face, dar și în Italia, și în Germania, și în Franța, spitalele au fost supraaglomerate de pacienți cu COVID, dar uitați ce înseamnă să ai o structură spitalicească pusă bine la punct și personal suficient și bine instruit, pentru că astea sunt cele două cauze majore care duc la astfel de accidente.

Dacă vorbim de infrastructură spitalicească, când a fost acel incendiu de la Piatra Neamț s-a constatat mii de nereguli în secțiile de terapie intensivă. Am înțeles că și la acest spital s-au dat două amenzi în cursul anului, dar cu amenzile nu prea rezolvi mare lucru. Problema este cât s-au corectat aceste nereguli în spitalele din România și, din păcate, sunt lucruri care nu au fost corectate nici în acest moment.

(...) O cârpeală a dus la astfel de lucruri și cu soluții de tipul merge și așa. Eu speram încă din noiebrie anul trecut că problema este nu dacă se vor mai întâmpla astfel de evenimente, ci unde și când și, din păcate, am avut dreptate”, a declarat dr. Tudor Ciuhodaru.

×
Subiecte în articol: Tudor Ciuhodaru
Citește mai multe din Sănătate
» Vezi toate știrile din Sănătate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close