Antena 3 CNN Life Secretul pe care puțini îl cunosc. Acestea sunt cele două zone din România unde oamenii trăiesc cel mai mult

Secretul pe care puțini îl cunosc. Acestea sunt cele două zone din România unde oamenii trăiesc cel mai mult

Secretul pe care puțini îl cunosc. Acestea sunt cele două zone din România unde oamenii trăiesc cel mai mult
Sursa foto: foto: Pixabay
17 Iun 2017   •   14:16

Și în România, la fel ca în alte țări ale lumii, există zone în care oamenii sunt foarte longevivi și se mențin activi și la vârste înaintate, potrivit doctorulzilei.ro.

”În zonele cu condiții climatice dificile s-a observat că sunt foarte multe persoane care trăiesc peste 90 de ani. În Ecuador e un astfel de loc dar și în România, în Delta Dunării unde iernile sunt foarte grele. Și în zona Vrancei unde se găsesc și vulcanii noroioși, oamenii sunt mai longevivi. Nu se știe încă din ce motive și care sunt factorii care îi ajută. Se pare că sunt mai mulți factori care influențează longevitatea, factorii de mediu, poluarea, alimentația, nivelul de stres dar și materialul genetic, adică adaptabilitatea noastră la condițiile de mediu”, a precizat prof. Gabriel Prada, președintele Societății Naționale de Gerontologie și Geriatrie.

În alte cinci zone ale lumii, denumite Zone Albastre, oamenii trăiesc mai mult decât restul, foarte mulți depășind vârsta de 100 de ani.

Insula greacă Ikaria, înălțimile montane din Sardinia, peninsula Nicoya din Costa Rica, Okinawa în Japonia și orașul Loma Linda din zona deluroasă San Bernardino a Californiei sunt cele cinci așa numite Zone Blue, ai căror locuitori se remarcă prin longevitatea lor.

×
Parteneri
România, la doar un procent distanţă de înghețarea pensiilor
x close