Antena 3 CNN Life Semnele care îţi spun că faci accident vascular cerebral. Mergi urgent la spital!

Semnele care îţi spun că faci accident vascular cerebral. Mergi urgent la spital!

Semnele care îţi spun că faci accident vascular cerebral. Mergi urgent la spital!
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
29 Noi 2018   •   17:02

În accidentele vasculare cerebrale, timpul în care pacientul ajunge la spital este esenţial. De aceea, recunoaşterea semnelor care indică debutul unei astfel de probleme este vitală.

Accidentul vascular apare fie atunci când un vas de sânge se rupe şi apare hemoragia, având de-a face cu un accident vascular hemoragic, fie când un vas de sânge de la nivelul creierului se înfundă, producându-se infarctul cerebral sau accidentul vascular ischemic.
 
 Medicul spune că aceste evenimente produse la nivelul creierului sunt traduse de organism prin mai multe simptome, care trebuie să-l trimită la cel mai apropiat spital pe cel ce le manifestă.
 
Semnele care îţi spun că faci accident vascular cerebral:
 
1. Pacientul observă că îi slăbeşte forţa în unul dintre membre
 
2. Poate avea furnicături sau amorţeli în membrul în care forţa i s-a diminuat
 
3. Pacientul poate prezenta tulburări de vorbire, concretizate în special prin dificultăţi în articularea cuvintelor

4.Se poate observa, în principiu de către cei din jur, o asimetrie facială. Dr. Bogdan spune că este vorba despre o asimetrie evidentă, instalată brusc, care nu poate fi confundată cu asimetria uşoară pe care o avem cu toţii la nivel feţei. Această asimetrie specifică accidentelor vasculare cerebrale afectează mai mult partea inferioară a feţei, cel mai frecvent semn fiind căderea colţului gurii.

5. Cefalee (durere de cap), ce apare doar în accidentul vascular hemoragic, cel ischemic fiind fără durere. Durerea are intensităţi variabile, de la durere de intensitate variabilă până la durere atroce.

La oricare dintre aceste simptome, pacientul trebuie să se prezinte cât mai repede la cea mai apropiată Unitate de Primire a Urgenţelor.

×
Parteneri
Când intră pensiile în octombrie. Anunţul şefului Casei de Pensii
x close