Antena 3 CNN Life Singura peșteră cu cristale din Europa care se poate vizita este în România: "Sunt frumuseţile ţării. Chiar sunt superbe!"

Singura peșteră cu cristale din Europa care se poate vizita este în România: "Sunt frumuseţile ţării. Chiar sunt superbe!"

Singura peşteră cu cristale de calcit vizitabilă din Europa se găsește în Bihor, în mina Farcu. Plină de cristale de toate culorile şi sub fel şi fel de forme, peştera a captat rapid atenţia turiştilor care sunt în căutare de destinaţii inedite.

Singura peșteră cu cristale din Europa care se poate vizita este în România: "Sunt frumuseţile ţării. Chiar sunt superbe!"
de Mia Lungu    |    31 Ian 2021   •   14:30

Peşteră cu cristale de calcit vizitabilă mai este în Africa de Sud. Mai sunt peşteri cu cristale, dar nu pot fi vizitate turistic din cauza spaţiilor foarte înguste şi foarte greu accesibile.

Peştera a fost descoperită întâmplător de către un miner în timpul lucrărilor la o galerie a fostei mine de bauxită. La 15 metri trebuia să fie o pungă de bauxită pentru exploatare. După ce s-a descoperit peştera nu s-a mai căutat, pentru a proteja peştera.

"Turiştii dacă vin aici pot să vadă cristale de calcit pe care nu le poţi vedea oriunde. E singura peşteră cu cristale din România vizitabilă şi o peşteră cu formaţiuni care cresc orizontal." spune ghidul de la mină, Sorin Petrică.

Turiştii pot vizita şi muzeul minier unde poate fi văzut un trenuleţ încărcat cu unelte de minerit

"Sunt frumuseţile ţării. Chiar sunt superbe! Avem o ţară mult, mult prea frumoasă şi nu am colindat-o toţi.", spun turiștii care ajung acolo.

Pentru a vizita peştera din mina Farcu, turiştii trebuie să facă o programarea prealabilă cu minim 48 de ore înainte. Preţul de intrare este de 15 lei pentru copii şi 25 de lei pentru adulţi

×
Subiecte în articol: pestera cristale
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close