Antena 3 CNN Life Constantin Călina, singurul veteran în viaţă al Regimentului 6 Artilerie Grea, a împlinit 100 de ani și a primit un cadou surpriză

Constantin Călina, singurul veteran în viaţă al Regimentului 6 Artilerie Grea, a împlinit 100 de ani și a primit un cadou surpriză

Singurul veteran în viaţă al Regimentului 6 Artilerie Grea, timişoreanul Constantin Călina, a împlinit, vineri, 100 de ani şi a primit din partea Primăriei Municipiului Timişoara o diplomă şi un tort.

Constantin Călina, singurul veteran în viaţă al Regimentului 6 Artilerie Grea, a împlinit 100 de ani și a primit un cadou surpriză
Sursa foto: Facebook/ Corina Eva
de Mia Lungu    |    13 Aug 2021   •   20:15

"Constantin Călina, un timişorean de cinste al oraşului, a împlinit astăzi venerabila vârstă de 100 de ani. Înconjurat de familie, domnul Constantin, veteran de război în Regimentul 6 Artilerie Grea român, a primit vizita surpriză a reprezentanţilor administraţiei publice locale.

Un tort aniversar a completat urările de La mulţi ani, iar o diplomă pregătită special pentru acest eveniment, semnată de primarul Dominic Fritz, va sta mărturie peste ani acestei aniversări", a anunţat Direcţia de Asistenţă Socială Timişoara.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Călina Constantin a participat la campania armatei române împotriva Uniunii Sovietice, din vara anului 1944. Regimentul său a supravieţuit ofensivei sovietice declanşată la 20 august 1944 pe aliniamentul Iaşi-Chişinău.

Recruţii din Regimentul 6 Artilerie Grea au format Detaşamentul Galgoţi, care a avut un rol important în apărarea Timişoarei, menţinând liberă comunicaţia Timişoara-Lugoj, pe care au venit din 16 septembrie 1944 trupele sovietice şi care au contribuit din 16 septembrie la respingerea atacurilor blindatelor germane asupra oraşului.

×
Subiecte în articol: veteran Constantin Călina 100 de ani
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close