Antena 3 CNN Life Știinţă Cercetătorii au descoperit că visele lucide se aseamănă cu experienţele psihedelice date de halucinogene

Cercetătorii au descoperit că visele lucide se aseamănă cu experienţele psihedelice date de halucinogene

Cercetătorii au descoperit că visele lucide se aseamănă cu experienţele psihedelice date de halucinogene
Sursa foto: foto- Pexels
07 Mar 2018   •   08:54

Specialiștii au dovedit că substanțele halucinogene pot fi comparate cu visele lucide. Acest lucru a fost descoperit prin intermediul unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Buenos Aires din Argentina.

Cercetătorii au observat că, cel puţin statistic, oamenii descriu aproximativ în aceeaşi manieră experienţele cauzate de haluciongene precum LSD, ciuperci sau datura şi experienţele viselor lucide, potrivit descoperă.ro

De regulă, visele lucide pot controlate și persoana își poate controla acțiunile în timpul acestora. 

Compararea experienţelor subiective ale unei substanţe halucinogene cu un anumit aspect ce ţine de neurochimie poate ajuta la explicarea modului în care creierul generează vise în mod spontan.

Astfel, Enzo Tagliazucchi împreună cu echipa sa au analizat declaraţiile online ale persoanelor care au trecut prin ambele tipuri de experienţe. Informaţiile au fost găsite pe site-ul erowid.org, unde oamenii pot descrie (în mod anonim) experienţele obţinute în urma consumului de substanţe interzise. Au ajuns la concluzia că în top 20 substanţe al căror efect se aseamănă cu visele lucide, 17 sunt halucinogene.

Consumatorii au descris de la halucinaţii vizuale, precum distorsiuni slabe la explozii de culori. De asemenea, oamenii au mai trăit şi un simţ al „lipsei de realităţi” şi o disociere de corpul lor sau de sine.
 

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close