Antena 3 CNN Life Știinţă Cercetătorii, îngrijoraţi de DISPARIŢIA ÎN MASĂ a păsărilor, în ultimii 30 de ani

Cercetătorii, îngrijoraţi de DISPARIŢIA ÎN MASĂ a păsărilor, în ultimii 30 de ani

Cercetătorii, îngrijoraţi de DISPARIŢIA ÎN MASĂ a păsărilor, în ultimii 30 de ani
Sursa foto: Foto: anardooneh.persianblog.ir
03 Noi 2014   •   10:47

Europa a pierdut 421 de milioane de păsări în decurs de 30 de ani, iar gestionarea actuală a mediului înconjurător pare incapabilă să oprească dispariţia în masă a numeroasă specii comune, se arată într-un studiu publicat luni de revista de specialitate 'Ecology Letters', informează AFP

Această dispariţie alarmantă a faunei ornitologice europene are legătură cu metodele moderne ale agriculturii și cu dispariţia habitatului. 'Este un avertisment care vizează întreaga faună europeană. Modul în care gestionăm mediul este nesustenabil pentru speciile noastre cele mai cunoscute', a explicat Richard Gregory, coordonator al studiului şi membru al 'Royal Society for the Protection of Birds'.

O dispariţie alarmantă de până la 90% a afectat mai ales speciile comune, precum potârnichea gri, ciocârlia de câmp, vrabia și graurul. În ce priveşte anumite specii rare de păsări, s-a observat că în aceeaşi perioadă numărul lor s-a ameliorat, grație unor măsuri de conservare, precizează studiul.

Cercetătorii, care recomandă aplicarea rapidă a unor noi scheme agricole şi amenajarea unor zone verzi în centrul oraşelor, au analizat datele a 144 de specii de păsări din 25 de ţări europene, colectate în general de observatori voluntari.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close