Antena 3 CNN Life Știinţă Eclipsă totală de Soare. Spectacol rar de 2 minute şi 40 de secunde. Avertismentul oamenilor de știință: „Sechelele pot fi permanente”

Eclipsă totală de Soare. Spectacol rar de 2 minute şi 40 de secunde. Avertismentul oamenilor de știință: „Sechelele pot fi permanente”

Eclipsă totală de Soare. Spectacol rar de 2 minute şi 40 de secunde. Avertismentul oamenilor de știință: „Sechelele pot fi permanente”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    21 Aug 2017   •   09:46

ECLIPSĂ DE SOARE. Statele Unite ale Americii aşteaptă prima eclipsă totală de soare după 99 de ani, care va dura două minute şi 40 de secunde şi care va putea fi văzută de milioane de locuitori din Vestul până în Estul ţării.

ECLIPSĂ DE SOARE. În Europa, eclipsa va fi vizibilă în Europa de Nord-Vest în cursul serii sau la apusul Soarelui. Doar în Islanda, Scoţia şi în Irlanda eclipsa va putea fi văzută de la început până la sfârşit. În restul Regatului Unit, în Norvegia, în Ţările de Jos, în Belgia, în Franţa, în Spania şi în Portugalia, eclipsa va fi vizibilă doar înainte de apusul Soarelui.

ECLIPSĂ DE SOARE. Autorităţile atrag atenţia asupra pericolelor, căci razele solare pot arde retina.

Cei care vor privi trebuie să poarte ochelari speciali, nu doar simpli ochelari de soare. 

ECLIPSĂ DE SOARE. „100 de milioane de oameni vor urmări eclipsa, dar pericolele la care sunt expuşi dacă privesc direct Soarele sunt reale şi serioase”, a avertizat Vincent Jerome Giovinazzo, directorul secţiei de Oftalmologie de la spitalul Universităţii Staten Island.

„Sechelele pot fi permanente”, a explicat el pentru AFP.

×
Subiecte în articol: eclipsa Soare oameni de stiinta
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close