Antena 3 CNN Life Știinţă "Mediul este perfect pentru susţinerea vieţii". NASA trimite o sondă spaţială spre satelitul lui Jupiter, Europa

"Mediul este perfect pentru susţinerea vieţii". NASA trimite o sondă spaţială spre satelitul lui Jupiter, Europa

"Mediul este perfect pentru susţinerea vieţii". NASA trimite o sondă spaţială spre satelitul lui Jupiter, Europa
Sursa foto: Foto: NASA
27 Mai 2015   •   13:06

Reprezentanţii NASA au anunţat că intenţionează să trimită o sondă spaţială spre  satelitul planetei Jupiter, Europa, în 2020.

Sonda spaţială va dispune de nouă instrumente, inclusiv camere video ultraperformante, un detector de căldură şi un sistem de cartografiere. Scopul misiunii este descoperirea formelor de viaţă pe satelitul lui Jupiter.

Satelitul lui Jupiter, Europa, se bucură de atenției astrobiologilor datorită vastului ocean care s-ar afla sub calota sa glaciară de la suprafață, ocean în care ar putea exista viață.

"Considerăm că mediul Europei este perfect pentru susţinerea formelor de viaţă”, a explicat Jim Green, director din cadrul NASA. „Această misiune ne va permite să înţelegem mai bine mediul de pe Europa şi ne va furniza informaţii referitoare la capacitatea satelitului de a susţine viaţa”, a continuat cercetătorul, citat de Mashable.com.



Sonda spaţială va orbita satelitul lui Jupiter de 45 de ori în decurs de trei ani. Sonda se va apropia la o distanţă de 25 de kilometri de suprafaţa planetei.

Opt sonde au vizitat Europa, dar mai puțin de 15% din suprafața acestui satelit a fost fotografiată la o rezoluție mulțumitoare.

Misiunea NASA va dispune de un buget de 140 de milioane de dolari.




×
Subiecte în articol: Europa NASA
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close