×
Antena 3 S.A. utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată pe www.antena3.ro. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.antena3.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.Antena3.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Miturile alimentaţiei sănătoase, spulberate. Suedia dă un nou sens noţiunii de dietă

de M.C.   •   06 Noi 2013   •   13:42
Miturile alimentaţiei sănătoase, spulberate. Suedia dă un nou sens noţiunii de dietă 768
Pixabay
Caloriile sunt calorii, indiferent de unde provin, iar oamenii sunt graşi pentru că nu fac destulă mişcare. O alimentaţie săracă în grăsimi te va ajuta să slăbeşti. Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Acestea, dar şi multe alte mituri ale dietelor nu mai fac parte din politica oficială pentru un trai sănătos a Suediei.

Nordicii sunt prima ţară care adoptă oficial o alimentaţie bogată în grăsimi şi săracă în carbohidraţi, conform Health Impact News.

Schimbarea de optică vine după publicarea unei sinteze, după analizarea a 16.000 de studii. Iar medicii au ajuns la nişte concluzii cel puţin interesante.
 
Indicatorii sănătăţii se îmbunătăţesc într-o dietă săracă în carbohidraţi, potrivit medicului Andreas Eenfeldt. Creşte HDL (colesterolul "bun"), fără a avea efecte asupra LDL (colesterolul "rău"). Mai mult, se îmbunătăţesc nivelurile glucozei la persoanele obeze şi cele diabetice, iar în acelaşi timp scade nivelul trigliceridelor.
 
"Untul, uleiul de măsline, smântâna, baconul, nu sunt alimente dăunătoare. Dimpotrivă. Grăsimea este cel mai bun lucru pentru cei care vor să slăbească. Şi nu există legături între aportul mare de grăsimi şi bolile cardiovasculare" se arată în concluziile studiului. 
 
Specialiştii sfătuiesc eliminarea din alimentaţie a alimentelor bogate în zahăr şi amidon. Cartofii, zahărul, pastele, orezul, pâinea, făina de grâu, toate ar trebui înlocuite cu ulei de măsline, nuci, unt, smântână nedegresată, ulei de peşte şi carne mai grasă.
 
Aceasta nu este o teorie nouă, însă Suedia pare să fi fost mediul potrivit pentru a fi testată, deoarece reprezintă un stil de viaţă adoptat deja de mulţi dintre locuitorii ţării. În Suedia, doar 14% din populaţie este obeză, comparativ cu Statele Unite, unde procentul este de 33%. 
sati