Antena 3 CNN Life Știinţă Pansamentul viitorului. Poate fi folosit pe articulaţii, creier sau chiar organe interne. VIDEO

Pansamentul viitorului. Poate fi folosit pe articulaţii, creier sau chiar organe interne. VIDEO

Pansamentul viitorului. Poate fi folosit pe articulaţii, creier sau chiar organe interne. VIDEO
Sursa foto: Foto: Captură YouTube
de S.T.    |    08 Dec 2015   •   17:15

Cercetătorii americani au inventat un bandaj inteligent, de consistența unui gel, care poate fi folosit pe articulații, creier sau chiar organe interne.

Science Alert scrie că este vorba despre un material lipicios și extensibil, un pansament inteligent pentru răni.

Bandajul din hidrogel conține senzori de temperatură și rezervoare pentru tratamente. Acesta poate elimina medicamente atunci când înregistrează modificări în temperatura pielii, iar luminile LED se vor aprinde pentru a te informa când medicamentele din rezervoare sunt pe sfârșite.

Noul pansament este extrem de flexibil și se întinde ușor, putând fi astfel aplicat pe orice zonă a corpului, inclusiv pe articulații, cum ar fi coate sau genunchi.

Materialul de cauciuc este compus în mare parte din apă și poate fi integrat cu o gamă de electronice, cum ar fi fire conductoare, cipuri LED și senzori de temperatură.

Potrivit oamenilor de știință, hidrogelul este eficient pentru răni precum arsurile sau alte afecțiuni ale pielii, însă nu există o limită a utilizării acestor bangaje la uz extern. Ele pot fi folosite și în interiorul corpului pentru a găzdui electronicele implantate.

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close