×
Antena 3 S.A. utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată pe www.antena3.ro. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.antena3.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.Antena3.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Primul hamburger cu carne artificială va putea fi preparat în octombrie

de G.S.   •   19 Feb 2012   •   15:39
Primul hamburger cu carne artificială va putea fi preparat în octombrie 416
Foto: doublecheeseblogger.com
Primul hamburger cu carne artificială, obţinută în laborator prin creşterea fibrelor musculare din celule stem de bovine, va putea fi preparat în octombrie, conform liderului proiectului de la Universitatea din Maastricht, Olanda, citat de Financial Times.

„Vreau să-i cer lui Heston Bluementhal să-l pregătească” a spus profesorul Mark Post. Bluementhal este un bucătar vedetă.

Conform lui Post, carnea crescută în laborator, spre deosebire de cea provenită de la ferme, va fi mai sustenabilă şi o sursă alimentară cu impact mai redus asupra mediului. Bovinele şi porcinele au o eficienţă de numai 15% în transformarea proteinelor vegetale pe care le consumă în carne.

„Dacă putem creşte această eficienţă de la 15% la 50% prin creşterea cărnii în laborator, ar fi un imens progres”, a adăugat oficialul.

O persoană bogată rămasă anonimă a finanţat proiectul cu un grant de 250.000 de euro şi ar urma să asigure fonduri în continuare după producerea primului burger în octombrie.


sati