Antena 3 CNN Life Știinţă Terapia care poate prelungi viaţa persoanelor bolnave de cancer de piele

Terapia care poate prelungi viaţa persoanelor bolnave de cancer de piele

Terapia care poate prelungi viaţa persoanelor bolnave de cancer de piele
Sursa foto: Foto: www.webmd.com
27 Mai 2015   •   14:16

O tulpină modificată genetic a virusului care provoacă herpes a generat rezultate promiţătoare în tratarea cancerului de piele, arată un studiu prezentat de BBC News.

Atunci când este injectată în tumori, tulpina modificată a virusului reuşeşte să se multiplice şi să elibereze anumite substanţe care luptă eficient împotriva cancerului.

Potrivit rezultatelor acestui studiu clinic, publicat în Journal of Clinical Oncology, noua terapie are potenţialul de a prelungi cu mai mulţi ani speranţa de viaţă a pacienţilor diagnosticaţi cu melanom.

Autorii studiului consideră că noul tratament, denumit T-Vec, ar putea deveni în viitorul apropiat o terapie suplimentară extrem de folositoare.

Tratamentul nu a fost deocamdată omologat.

Testele preliminare au fost efectuate pe un eşantion alcătuit din 436 de pacienţi din 64 de centre medicale din Statele Unite, Marea Britanie, Canada şi Africa de Sud care erau diagnosticaţi cu melanom inoperabil.

La începutul acestui an, un medicament folosit în imunoterapie, pembrolizumab, a devenit primul tratament aprobat printr-o procedură urgentată în Marea Britanie pentru pacienţii cu melanom în stare avansată, în urma unei decizii a guvernului britanic.

Melanomul ocupă locul al şaselea în topul celor mai frecvente tipuri de cancer din Marea Britanie.

×
Subiecte în articol: cancer de piele
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close