Antena 3 CNN Life Știinţă Test care ajută la identificarea tratamentului corect pentru cancer ovarian, dezvoltat de medici belgieni şi britanici

Test care ajută la identificarea tratamentului corect pentru cancer ovarian, dezvoltat de medici belgieni şi britanici

Test care ajută la identificarea tratamentului corect pentru cancer ovarian, dezvoltat de medici belgieni şi britanici
17 Oct 2014   •   09:57

Medicii britanici şi belgieni au realizat un nou test medical ce ajută la identificarea tipului de cancer ovarian de care suferă fiecare pacientă şi permite evitarea intervenţiilor chirurgicale inutile, relatează BBC News.

Noua metodă de diagnosticare se bazează pe o combinaţie de informaţii medicale despre paciente, teste de sânge şi ecografii pentru a prezice caracterul tumorii (benign sau malign, n.r.), tipul şi stadiul cancerului.

Cancerul ovarian este greu de diagnosticat în stadiile incipiente şi este cea mai agresivă formă a cancerului ginecologic. Numai 40% dintre paciente supravieţuiesc cinci ani după debutul bolii.

În prezent, nu există nicio procedură de testare preventivă, astfel că femeile trebuie să se bazeze doar pe vizitele la medic şi diagnosticarea corectă şi la timp.

Un alt avantaj al folosirii noului test este că intervenţiile chirurgicale inutile pot fi evitate şi, odată cu ele, şi posibilele probleme de fertilitate.

Rezultatele cercetării au fost publicate în British Medical Journal.

×
Subiecte în articol: cancer ovarian
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close