Antena 3 Life Strugurii și roșiile cherry, pericol real pentru copii. Ar putea chiar să moară!

Strugurii și roșiile cherry, pericol real pentru copii. Ar putea chiar să moară!

de Maria Sabu    |    26 Iul 2020   •   14:11
Strugurii și roșiile cherry, pericol real pentru copii. Ar putea chiar să moară!
Sursa foto: Foto: Pixabay.com

Chiar dacă strugurii sunt fruct sănătoase și contituie o gustare sănătoasă pentru toată lumea, de la cei mici la adulți, mulți părinți nu au habar că aceștia sunt un real pericol pentru sănătatea celor mici atunci când nu sunt tăiați corect.

Aceste fructe nu ar trebui date copiilor în modul frecvent în care sunt prezentați. Aceștia trebuie tăiați și nu oricum. Strugurii trebuie secționați pe lungime dat fiind faptul că diametrul unei boabe e similar ca dimensiune cu diametrul unei trahee de copil mic.

Părinții trebuie să fie alerți chiar dacă micuții lor au crescut. Radiografia unui copil de cinci ani arată cum un bob de strugure rămăsese blocat în gât. Medicii avertizează că nu toți copiii mestecă mâncarea, din diverse motive banale.

Roșiile cherry, același pericol pentru copii

Roșiile cherry pot fi un pericol la fel de mare ca și boabele de strugure. Având o mărime foarte mică, mulți dintre noi suntem tentați să nu tăiem roșiile cherry. Chiar și un adult la maturitate se putea îneca și chiar se poate ajunge la moarte dacă roșia rămâne blocată pe trahee. Leguma trebuie și ea, tăiată la rândul său, prin aceeași procedură ca la struguri.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close