Antena 3 Life Top 10 alimente otrăvitoare pe care le consumăm cu plăcere

Top 10 alimente otrăvitoare pe care le consumăm cu plăcere

22 Mai 2017   •   10:39
Top 10 alimente otrăvitoare pe care le consumăm cu plăcere

Știați că substanța conținută de ardeiul iute este atât de puternică încât poate îndepărta vopseaua? Dar că se poate intra în comă din cauza cartofilor cu pete verzi? Sau că vă puteți otrăvi cu sâmburi de cireșe datorită cianurii de hidrogen conținute?

Răspunsurile la aceste întrebări, dar și multe alte informații interesante le puteți afla citind acest articol.

1. Roșiile. În ciuda popularităţii lor din multe ţări, tomatele sunt otrăvitoare. Deși fructul în sine nu conţine otravă, tulpinele, precum şi frunzele conţin o substanţă chimică cunoscută sub numele de glicoalcaloid. Concentrații mai ridicate se găsesc în roşiile sălbatice, dar și cele cultivate pe plan intern conţin glicoalcaloid. Această substanţă chimică este cunoscută pentru că provoacă dureri stomacale, dar și nervozitate.

2. Cireşele sunt cu siguranță unele dintre cele mai ”multilaterale” fructe. Pot fi consumate crude, coapte, în prăjituri și chiar în anumite tipuri de băuturi alcoolice. Totuși, dacă ați consumat și sâmburele, în mod sigur ați introdus cianură de hidrogen în corpul dvs..

Continuarea, AICI.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close