Antena 3 Life Toți românii trebuie să fie atenți! Este sezonul căpușelor. Ce recomandă medicii

Toți românii trebuie să fie atenți! Este sezonul căpușelor. Ce recomandă medicii

02 Mai 2019   •   11:10
Toți românii trebuie să fie atenți! Este sezonul căpușelor. Ce recomandă medicii

Este avertismentul medicilor mai ales acum, primăvara, în perioadele cu ploi şi temperature ridicate. Persoanele muşcate de aceste insecte trebuie să meargă imediat la spital, nicidecum să se trateze singure, pentru că muşcătura de căpuşă este periculoasă, iar netratată poate fi fatală. 

Medicii recomandă să fim atenţi atunci când mergem în zone cu verdeaţă, mai ales în perioadele cu ploi şi temperaturi ridicate, deoarece putem fi înţepaţi de căpuşe. Muşcătura de căpuşă este foarte periculoasă dacă nu este tratată corespunzător şi poate provoca boala Lyme.  

Din cauza simptomelor care nu sunt specifice, boala Lyme, denumită şi borelioza, nu este uşor de depistat şi poate fi confundată cu alte afecţiuni.  Specialiştii recomanada că în zonele cu verdeaţă să purtaţi haine deschise la culoare, să alegeţi pantaloni lungi, pantofi deschişi la culoare şi fără orificii sau decupaje. La Spitalul Municipal Rm. Sărat s-au înregistrat déjà cazuri de pacienţi înţepaţi de căpuşe. 

Medicii afirmă că este esenţial ca o căpuşă să fie scoasă din piele de un specialist. Zeci de pacienţi ajung la urgenţe în fiecare an din cauza înţepăturii de căpuşe. Căpuşele se pot găsi atât în grădina casei, cât şi în parcuri, terenuri de sport, pe iarbă sau gazon, pe pomii din livadă sau în pădure. Acestea trăiesc şi pe animalele de casă, precum câini şi pisici. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close