Antena 3 CNN Life Transportul cainilor in afara tarii cu Avionul, Trenul, Autocarul vs Autoutilitare firme specializate

Transportul cainilor in afara tarii cu Avionul, Trenul, Autocarul vs Autoutilitare firme specializate

Transportul cainilor in afara tarii cu Avionul, Trenul, Autocarul vs Autoutilitare firme specializate
27 Iun 2017   •   17:51

Odata cu adoptia unui catel, proprietarul isi asuma responsabilitatea de a-i asigura cele mai bune conditii de viata. Deseori, se pune problema transportului cainelui in afara tarii. Un proprietar responsabil si atent cu nevoile patrupedului sau va dori si de data aceasta ca totul sa se rezolve in cele mai bune conditii pentru prietenul sau necuvantor.

Pentru transportul cainelui in tari europene se pot lua in calcul calatoriile cu avionul, trenul, autocarul si autoutilitarele ce apartin unor firme specializate in astfel de servicii. Asadar, posibilitatile de transport caini in afara tarii nu sunt limitate. Cu toate acestea, analizate fiecare in parte, numarul lor se restrange considerabil.

Transportul cainelui cu avionul

In cazul calatoriei cu avionul, un caine de talie medie va trebui sa stea intr-o cusca la cala. Foarte sigur este ca nu se va simti confortabil, singur, pe toata durata transportului, intr-un loc in care trebuie sa ajunga cu cateva ore inainte de zbor. In cala unui avion este mult zgomot si intuneric. In asemenea conditii cainele poate fi traumatizat. Pe de alta parte, pentru transportul cainelui cu avionul este necesar ca stapanul sa investeasca in custi speciale in conformitate cu standardele companiei - pretul unor astfel de custi nu este deloc de neglijat.

Avand toate aceste aspecte in vedere, cel mai probabil, un iubitor de animale ar tinde sa gaseasca o alta modalitate de transport, care sa se diferentieze in totalitate de cea cu avionul. De exemplu, s-ar putea orienta catre companii care se ocupa de transportul international al cainilor si ii pot prelua de pe aproximativ tot teritoriul Romaniei: Bucuresti, Pitesti, Ploiesti, Sinaia, Brasov, Sibiu, Sebes, Deva, Alba Iulia, Cluj, Oradea, Arad - mai multe informatii se pot vedea aici: https://www.facebook.com/transport4caini/

Transportul cainelui cu trenul

In acest caz, cainele trebuie insotit, ceea ce poate fi o reala problema in situatia in care stapanul este deja la domiciliul pe care si l-a stabilit intr-o alta tara si doreste sa i se trimita cainele de catre o alta persoana. Chiar daca stapanul isi poate insoti cainele, calatoria se accepta doar la clasa a 2-a si doar daca niciun calator nu protesteaza.

Din nou se dovedeste ca transportul cainelui cu o firma specializata in astfel de servicii este mult mai potrivita. Cainele va calatori neinsotit de stapan si transportul poate fi realizat chiar la locuinta dintr-o alta tara europeana - door to door.

Transportul cainelui cu autocarul

Transportul cainelui cu autocarul se realizeaza potrivit cerintelor fiecarei companii de transport. De exemplu, la Dacos, pentru transportul cainelui se plateste similar oricarui pasager, fara a se aplica reduceri. Mai mult, este necesar sa se achizitioneze o cusca standard IATA.

Similar transportului cu avionul sau trenul si in aceasta situatie exista inconveniente pe care o firma specializata in astfel de servicii nu le are.

7 Motive care sustin ideea de a transporta cainele cu o firma specializata

Firme a caror activitate consta in transportul international al animalelor, asigura conditii optime si pentru calatoria cainilor.

1. Astfel de firme au un program de plecari catre diferite tari europene bine stabilit si anuntat pe site-urile de care dispun sau pe alte pagini web din timp - mai multe informatii pe acest subiect pot fi gasite aici: https://plus.google.com/+TransportcainiRo. Persoanele interesate pot opta pentru una dintre aceste zile, dupa cum isi doresc. In orice tara in care se asigura serviciile de acest tip, transporturile pot fi realizate door to door.

2. Rezervarile locurilor se fac in doar cateva minute, completandu-se un formular care, ulterior, se va trimite firmei prin e-mail.

3. Nu se pune problema traumatizarii cainelui. De astfel, potrivit www.transportcaini.ro:

  • In cazul transportului nu poate fi vorba de zgomotul infernal, similar celui din cala avionului.
  • In autoutilitara de transport autorizata ANSVSA exista un sistem Webasto care are rolul de a incalzi spatiul special amenajat pentru transportul animalelor chiar si atunci cand motorul nu este pornit. Mai mult, conditiile optime termice constante din autoutilitara sunt asigurate si de sistemul automat de climatizare multizona cald-rece.
  • In cazul calatoriei cu avionul in cala este in mod permanent intuneric, insa intr-o autoutilitara exista si un sistem de iluminare artificiala pentru a se simula ciclul de noapte zi.

4. Nu este necesar ca stapanul sa isi insoteasca animalul, cu toate acestea el va fi informat in permanenta cu privire la starea cainelui si chiar va primi fotografii cu acesta.

5. Daca in cazul transportului cu trenul exista riscul de refuz atunci cand ceilalti calatori nu sunt de acord sa calatoreasca cu un animal in acelasi vagon, in cazul transportului cu autoutilitara acest risc nu exista.

6. Soferii nu au doar competentele necesare in trafic, acestia detinand si certificate de competenta profesionala, ceea ce inseamna ca stiu cum sa supravegheze si sa aiba grija de animal, pe toata durata transportului – le hranesc, le adapa si le schimba pedurile din custi sistematic.

7. De toate documentele necesare cainelui, pentru a putea fi transportat international, se poate ocupa tot firma de transport. In mod similar si de vaccinul antirabic, deparazitari si examen clinic.

×
Subiecte în articol: caini
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close