Antena 3 CNN Life Trei idei ingenioase pentru a-ți decora casa de Crăciun

Trei idei ingenioase pentru a-ți decora casa de Crăciun

Încă puțin și magia Crăciunului ne va acapara pe toți. De aceea, este esențial, mai ales pentru sufletul tău, să ai o casă pregătită de sărbătoare. Micile lucruri contează, nu-i așa? Sunt multe persoane care încă de la începutul lunii decembrie au făcut bradul.

Trei idei ingenioase pentru a-ți decora casa de Crăciun
Sursa foto: Pexels
de Georgiana Adam    |    11 Dec 2020   •   20:50

Tradiția, în schimb, ne invită să-l facem în Ajunul Crăciunului, dar orice regulă poate fi încălcată. Pregătirea bradului este o ocazie specială pentru a aduna familia în același loc, de a spune povești, a asculta muzică de sezon și a bea vin fiert, aromat.

Am întocmit o listă scurtă care, credem noi, te va inspira pentru a-ți amenaja locuința de sezon.

Începe din living

Crăciunul este ocazia potrivită pentru a face mici schimbări în casă, iar livingul poate beneficia de aceste îmbunătățiri. Caută prin magazine sau online covoare și perdele care să se potrivească cu ansamblul încăperii. Aceste două obiecte sunt extrem de importante într-o casă, reușind să transforme aproape în totalitate spațiul locuit. Dacă vrei să ții cont de tendințe, te anunțăm că Pantone a anunțat recent nu una, ci două culori vedetă pentru 2021: gri superm și galben iluminat. O combinație de culori care face trimitere la evenimentele actuale și care încurajează oamenii să rămână puternici și plini de speranță.

Pune accent pe obiecte de decor

Aici ne referim la faptul că și tu poți realiza proiecte DIY care te vor binedispune instant. Masa din sufragerie ocupă un rol central, așa că ar fi potrivit să o accesorizezi cu stil. Alege în primul rând culorile și tematica de Crăciun pe care vrei să le folosești. Optează între decor vintage, stil chic, eclectic, clasic sau minimalist. Dacă ești fan Harry Potter, te poți inspira din film pentru un strop de autenticitate.

Optează pentru o coroniță naturală pe care să o folosești ca punct central pe masa de Crăciun, o traversă, două felinare mici și doi brăduți. Nouă ne plac foarte mult felinarele, căci ele pot fi o completare excelentă a colecției de decorațiuni pe care deja le ai în casă. Le poți folosi oriunde: pe masă, lângă masă, aproape de șemineu, pe balcon sau în grădină. Adaugă niște perne colorate de sezon (deoarece niciodată nu sunt suficiente) cu care să decorezi canapeaua pentru un plus de confort și bună dispoziție.

Nu te opri încă din decorat

Ghirlandele de Crăciun aduc un farmec special locuinței, iar acestea pot să fie folosite tot restul anului, personalizându-le în funcție de sezon. Poți folosi ghirlande simple, pe care le poți decora așa cum îți dorești, sau le poți achiziționa din magazine de specialitate, predecorate, cu lumini, panglici sau globuri. Ia în considerare și să îți creezi ghirlanda proprie din ramuri verzi de brad. O poți așeza pe balustrada scărilor, pe șemineu, pe mobilă și inclusiv pe lustre. Imaginația nu are limite în acest caz.

O sursă nesecată de idei este Pinterest, unde găsești inclusiv tutoriale despre cum să amenajezi casa în această perioadă. Și Youtube te poate ajuta în acest sens. Chiar acum sunt mulți influenceri care postează zilnic faimosul „vlogmas” și cu siguranță o să găsești și acolo suficientă inspirație. Grăbește-te, pentru că în curând Crăciunul sosește. Indiferent de griji și probleme, aceasta este o perioadă de miracole și iubire, așa că fii alături de oamenii dragi și iubește-i necondiționat.

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close