Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă 3 aspecte Feng Shui de care trebuie să ții cont atunci când alegi pardoseala pentru casa ta

3 aspecte Feng Shui de care trebuie să ții cont atunci când alegi pardoseala pentru casa ta

3 aspecte Feng Shui de care trebuie să ții cont atunci când alegi pardoseala pentru casa ta
05 Aug 2019   •   15:31

Încerci să îi oferi casei tale energia potrivită? Te gândești că poate tehnicile Fengh Shui  te pot ajuta să aduci mai multă lumină, căldură și energie pozitivă în locuința ta? Poate fi o decizie înțeleaptă din punct de vedere energetic să te concentrezi pe alegerea pardoselii din punct de vedere Feng Shui.

Ce este Feng Shui

Feng Shui este o artă și știință antică, care a fost oficializată în urmă cu 3.000 de ani, în China. În traducere literală, feng înseamnă „vânt”, iar shui înseamnă „apă”. În cultura chineză, vântul și apa sunt asociate cu o sănătate bună. Deci, un Feng Shui bun înseamnă noroc, iar un Feng Shui rău duce la ghinion sau nenorociri.

Unii o consideră o pseudoștiință care pretinde că folosește anumite forțe energetice pentru a ajuta oamenii să se armonizeze cu mediul înconjurător.

Aspecte Feng Shui ce țin de pardoseală 

Conceptul Feng Shui este extrem de simplu: trebuie să creezi o energie pozitivă în casa ta pentru a atrage optimismul și lumina. Un concept simplu, dar mai complicat de introdus într-o locuință.

Elementele cheie care defines arta Feng Shui sunt focul, pământul, metalul, apa și lemnul. Nu este atât de dificil să le aduci în casa ta, dar cum le încorporezi în pardoseala ta? Dacă te gândești să îți schimbi parchetul, citește mai departe pentru a afla ce ar trebui să iei în considerare din punct de vedere Feng Shui pentru a-ți îmbunătăți casa, dar și viața.

Culoare

Ce ai zice de alte două alegeri populare și foarte frumoase - parchetul laminat alb și parchetul laminat aproape negru? Oare ele sunt elemente Feng Shui potrivite?

În primul rând, depinde de casă, deoarece niciun element de decor nu există singur și toate piesele ”vorbesc” între ele. În al doilea rând, trebuie să înțelegi energia pe care aceste culori o aduc în spațiul casei tale și cum îți influențează propria energie.

Albul este o culoare metalică în Feng Shui, care aduce o energie foarte specifică într-o casă. Dacă elementul personal este metal (sau este compatibil cu metalul) aceasta poate fi o alegere bună. Desigur, trebuie să iei în considerare și elementele personale ale tuturor membrilor familiei tale și aici este bine să cunoașteți elementele de bază ale bunului decor Feng Shui bazat pe elementul de naștere. Nu știi ce nuanță parchet alb să alegi? Există alb lapte, alb de Spania, alb-abastru, alb-argintiu, alb roșcat și multe altele, însă un aspect important în alegerea modelului este aspectul de lemn autentic, aflat în trend și recomandat de designerii de interior, pentru case elegante. 

Culoarea negru este culoarea elementului de apă în Feng Shui și se aplică aceluiași principiu - dacă îți place aspectul și știi că va merge bine cu stilul tău de decorare a casei, asigură-te că funcționează și pentru tine și pentru cei dragi. 

Deoarece la nivel energetic, pardoseala reprezintă fundația ta și este asociată cu elementul de pământ feng shui, cele mai bune culori sunt așa-numitele culori pământii. Știm că acestea vin într-o varietate infinită de tonuri și sunt cele mai utilizate culori în podele. Deci, desigur, parchetul din lemn sau parchetul laminat sunt considerate elemente Feng Shui bune și este doar o chestiune personală alegerea nuanței care va face parchetul tău să "vorbească" armonios cu nuanțele pereților, mobilierului, micilor decorațiuni. Câteva idei suplimentare poți lua și de aici.

Model

Ca idee generală, patternul sau modelul unui parchet nu trebuie să ne acapareze atenția. Acestea au tendința de a ne opri vizual și de a "trage" energia în jos, deoarece ochii noștri ne sunt atrași de pardoseală. Privirea în jos reprezintă coborârea energiei și pierderea ei.

Dungile nu reprezintă o idee inspirată în acest stil, pentru că simbolizează cearta și pentru că sunt extrem de ușor de observat. Gândește-te la dungile alb-negru, sunt extrem de supărătoare pentru ochi, dar ne dau și o energie negativă.

Modelul tablă de șah este extrem de vizibil și acaparează repede atenția și deci, energia.

Un Feng Shui bun înseamnă canalizare și păstrare a energiei. Când alegi un model pentru parchet întreabă-te dacă acesta direcționează corect energia. Nu lăsa energia să scape înainte de a avea șansa de a-ți inunda și hrăni casa.

Accesorii

Energia creativă a lemnului poate fi evidențiată prin câteva tehnici și accesorii Feng Shui. Poți aduce elementul apă lângă elementul lemn prin câteva covoare cu imagini sau modele acvatice.

Un alt aspect de care trebuie să ții cont este echibrul dintre Yin și Yang din spațiul tău. Parchetul laminat este Yang și tinde să accelereze chi-ul (energia). Covoarele sunt moi, feminine și reprezintă elementul Yin. Cu ajutorul covoarelor pufoase poți încuraja chi-ul să mai rămână un pic. 

Orice covor ai alege ține cont să nu le așezi niciodată pe o pardoseală murdară sau deteriorată, pentru că murdăria și praful reprezintă energie negativă. Aspiră și curăță parchetul înainte de a adăuga celelalte obiecte de decor.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close