Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Adevărul despre ciocolată! Află ce tip are mai multe calorii!

Adevărul despre ciocolată! Află ce tip are mai multe calorii!

Adevărul despre ciocolată! Află ce tip are mai multe calorii!
15 Iul 2015   •   11:35

Ciocolată nu este doar o plăcere ci şi o sursă excelenţă de minerale, antioxidanţi şi acționează într-un mod tonic asupra sistemului nervos.

"O precizare merită făcută: indiferent de tipul de ciocolată conţinutul de calorii e acelaşi, în medie 540-560 cal/100g. E adevărat, ciocolată neagră (cu multă cacao) e mai concentrată în nutrienţi benefici, dar de îngrăşat îngraşă la fel! Boabele de cacao sunt cele care conţin multă grăsime şi calorii, de aceea ciocolată cu 80% cacao are peste 600cal/100g. O banală ciocolată cu lapte, cu nuci, alune sau stafide e la de calorică că o ciocolată cu 70% cacao. Dacă alegeţi ciocolată neagră pentru conţinutul de antioxidanţi e ok, dar dacă o mâncaţi crezând că nu îngraşă va păcăliţi.

Mâncaţi ciocolată care va place, nu e nevoie să o alegeţi pe cea amară că să nu va mustre conştiinţa:) Câtă vreme caloriile sunt cam aceleaşi în orice sortiment de ciocolată important e să va limitaţi la câteva pătrăţele, altfel îngraşă tare- chiar neagră şi amară de-ar fi!", scrie medicul nutriţionist Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

×
Parteneri
Medicul Adrian Marinescu, detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic
x close