Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Afacerea MACABRĂ a traficului de organe. Unde apare România pe harta MORŢII

Afacerea MACABRĂ a traficului de organe. Unde apare România pe harta MORŢII

Afacerea MACABRĂ a traficului de organe. Unde apare România pe harta MORŢII
de O.P.    |    23 Mar 2014   •   09:10

Traficul de organe a devenit o afacere extrem de profitabilă în zeci de ţări. Cifrele sunt alarmante! Trei oameni sunt ucişi sau mutilaţi în fiecare oră, la nivel mondial, pentru a li se preleva organele, care sunt vândute apoi pe piaţa neagră. În alte state, printre care şi România, oamenii îşi vând opganele de bunăvoie.

Un hindus poate primi aproximativ o mie de dolari pe piaţa neagră, pentru un rinichi, un român, 2.700 dolari, iar un turc, până la 10.000 de dolari, potrivit organizaţiei Organs Watch, citată de Jurnalul Naţional. Profitul pentru mafia organelor este uriaş, chiar şi în cazul unei singure tranzacţii. Cei care au nevoie de un transplant sunt dispuşi să plătească până la 200.000 de dolari, pentru un rinichi.



Până la sfârşitul acestei ore, cel puţin trei persoane vor fi mutilate sau asasinate din cauza traficului de organe, pe plan mondial.

În acest moment, situaţia cea mai gravă este în Mexic. Acolo, autorităţile au recunoscut existenţa unei bande organizate care se ocupă cu astfel de infracţiuni, după ce cadavrele mai multor copii goliţi de organe au fost descoperite într-un sat, în 2012. În noiembrie anul trecut, anchetatorii au făcut încă o descoperire macabră, de acelaşi fel. Însă victime ale mafiei traficului de organe căzusră, de această dată, un mare număr de muncitori migranţi.

Autorităţile mexicane au reuşit să-l aresteze pe Manuel Plancarte Gaspar, un membru marcant al cartelului de droguri "Cavalerii Templieri". Acesta este suspectat că ar fi răpit copii pentru a le extrage organele, conform responsabililor cu Securitatea Publică din Statul mexican Micho-a-can.

Un alt punct fierbinte pe harta traficului cu organe este China Comunistă. Anchetele internaţionale estimează că peste 40.000 de deţinuţi politici din lagăre de muncă au fost goliţi de organe. Iar operaţiunea ar fi avut loc sub protecţia unor înalţi oficiali comunişti, precum fostul şef al Securităţii Chineze.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close