×
Antena 3 S.A. utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată pe www.antena3.ro. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.antena3.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.Antena3.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Băuturile fierbinți, un risc uriaș pentru sănătate. Ce au descoperit medicii

19 Mar 2019   •   14:20
Băuturile fierbinți, un risc uriaș pentru sănătate. Ce au descoperit medicii 132
Foto: Pixabay.com

Băuturile foarte fierbinţi cresc cu 90% riscul de a dezvolta cancer esofagian, sugerează un studiu realizat în rândul a 50.000 de persoane, relatează Press Association marţi. 

Potrivit experţilor, consumul zilnic a 700 ml de ceai la o temperatură de 60°C sau mai ridicată a fost "asociat în mod constant" cu o creştere în proporţie de 90% a riscului de a dezvolta boala, în comparaţie cu persoanele care au consumat băuturi la temperaturi mai scăzute. 

Publicat în International Journal of Cancer, studiul a analizat obiceiurile de a bea a 50.045 de persoane cu vârste cuprinse între 40 şi 75 de ani care locuiau în nord-estul Iranului. 

În perioada realizării studiului, din 2004 până în 2017, au fost identificate 317 noi cazuri de cancer esofagian. 

"Multe persoane se bucură să bea ceai, cafea sau alte băuturi fierbinţi. Însă, potrivit studiului nostru, consumul de ceai foarte fierbinte poate creşte riscul apariţiei cancerului de esofag şi, prin urmare, este recomandabil să se aştepte până când băuturile se răcesc înainte de a le bea", a declarat principalul autor al studiului, medicul Farhad Islami, de la Societatea Americană pentru Cancer. 

În 2016, Agenţia Internaţională de Cercetare a Cancerului - agenţie a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii - a clasificat consumul de băuturi foarte fierbinţi, la temperaturi de peste 65°C, ca fiind un agent cancerigen. 

Agenţia ONU a examinat studiile care se refereau cel mai mult la mate, un tip de ceai care este în mod obişnuit consumat la temperaturi foarte ridicate, în special în America de Sud, Asia şi Africa. Potrivit studiilor, temperatura mai degrabă decât tipul de băutură este asociată cu riscul de a dezvolta cancer.

Sursă: Agerpres
credite ipotecare VreauCredit.ro

Biletul Zilei
Ponturi Pariuri
Case de Pariuri
sati