Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Carne de pui cu hormoni, arsenic şi antibiotice. Ce arată cel mai recent studiu

Carne de pui cu hormoni, arsenic şi antibiotice. Ce arată cel mai recent studiu

Carne de pui cu hormoni, arsenic şi antibiotice. Ce arată cel mai recent studiu
06 Aug 2018   •   16:35

Potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Centrul de Sănătate Johns Hopkins, peste 70% din mostrele de carne de pui analizate aveau niveluri de arsenic ridicate, considerate, paradoxal, sigure de către Administraţia pentru Medicamente şi Alimente din SUA. 

Multe sortimente de cereale pentru hrănirea păsărilor au printre ingrediente acest metal greu, despre care se spune că ar avea rol de împiedicare a apariţiei infecţiilor la pui, de a accelera creşterea acestora şi de a conferi o culoare plăcută cărnii.

Realitatea este însă cu totul alta. Atunci când este gătită la temperaturi mari, nivelul de arsenic din carnea de pui creşte îngrijorător de mult. Studiile au demonstrat că nivelurile ridicate de arsenic cresc riscul de cancer de vezică urinară, de plămâni şi de piele.

Însă, aceste date sunt valabile, se pare, doar în Statele Unite, deoarece preşedintele Romalimenta, Sorin Minea, spune că în Europa nu se folosesc hormoni de creştere la păsări şi, mai mult decât atât, aceştia sunt interzişi, precum şi folosirea antibioticelor şi a făinurilor animale.

×
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close