Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Cât trebuie să mănânci când ești însărcinată. Mare grijă să nu cazi pradă acestui mit

Cât trebuie să mănânci când ești însărcinată. Mare grijă să nu cazi pradă acestui mit

Cât trebuie să mănânci când ești însărcinată. Mare grijă să nu cazi pradă acestui mit
01 Oct 2018   •   17:43

Conform studiilor, ideea că o femeie însărcinată trebuie să mănânce cât pentru doi este complet greșită și poate fi chiar periculoasă atât pentru mamă cât și pentru copil. 

Studiul care a fost efectuat în Hong Kong și a inclus 905 femei însărcinate a arătat că prea multe kilograme câștigate în timpul sarcinii pot duce la un risc crescut de rezistență la insulină al copilului și o tensiune arterială crescută. De asemenea, copilul riscă să se nască cu mai multe kilograme decât este indicat, ceea ce poate duce la obezitate mai târziu în viață. 

Rezultatele studiului au arătat că majoritatea femeilor au câștigat în medie 15 kilograme de la începutul sarcinii până la naștere, 41% dintre participante au luat în greutate mai mult decât este recomandat, iar 17% mai puțin decât ar fi trebuit. 

Medicul specialist care a efectuat studiul a declarat că este extrem de important ca femeile să fie informate de faptul că mâncatul pentru doi este un mit. „Ce este și mai important este să afle că poate fi chiar periculos. O femeie însărcinată are nevoie doar de 300 de calorii în plus și trebuie neapărat să urmeze o dietă sănătoasă și să facă sport.”

Sursă: The Independent
 

×
Parteneri
Xi Jinping, primit la Paris de Macron și Ursula von der Leyen
x close