Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Ce să faci ca să trăieşti 100 de ani

Ce să faci ca să trăieşti 100 de ani

Ce să faci ca să trăieşti 100 de ani
Sursa foto: Foto: lyla.ro
20 Apr 2015   •   14:21
Ca a traiesti 100 de ani ar trebui sa respecti o serie de reguli care, dupa cum anunta un faimos realizator de emisiuni cunoscut la nivel mondial, pot sa te ajute sa atingi venerabila varsta.

Astfel, potrivit lui Dan Buettner, cunoscut realizator al faimosului post National Geographic, este nevoie de respectarea unui anumit stil de viata pentru a atinge varsta de 100 de ani.

Buettner a realizat sute de interviuri in zonele de pe Glob unde traiesc unele dintre cele mai in varsta persoane din lume si a concluzionat ca pe Pamant exista cinci zone cu caracteristici speciale undemulti oameni ajung sa traiasca 100 de ani si chiar mai bine de 100 de ani.

Aceste zone au fost numite “zone albastre” de catre Buettner si se afla in Europa, America si Asia. Stilurile de viata ale acestor oameni au fost descrise intr-o carte a lui Dan Buettner, lansata in 2008, pentru care realizatorul TV a publicat si o continuare intitulata “The Blue Zones Solution”.

In acest ultimul volum, Buettner vorbeste in special despre alimentatia centenarilor si despre o serie de alte reguli ale modului de viata care duc la varste inaintate si care, daca sunt aplicate, s-arparea ca lupta impotriva maladiilor precum diabetul, obezitatea sau bolile cardiovasculare.

ASADAR, IATA CE SA FACI CA SA TRAIESTI 100 DE ANI:

– Lipsa viciilor este foarte importanta. Astfel, o comunitate de adventisti din California sustine ca longevitatea este garantata de faptul ca nu beau alcool si nu fumeaza deloc. Mai mult, evita sa consume carne si mananca foarte rar peste.

Citeşte continuarea pe Lyla.ro

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close