Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Comisia Europeană cere statelor UE mobilizarea a 5.000 de medici pentru combaterea epidemiei de Ebola

Comisia Europeană cere statelor UE mobilizarea a 5.000 de medici pentru combaterea epidemiei de Ebola

Comisia Europeană cere statelor UE mobilizarea a 5.000 de medici pentru combaterea epidemiei de Ebola
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.Z.    |    26 Noi 2014   •   23:23
Comisia Europeană a început un tur al capitalelor europene pentru a solicita un efort suplimentar pentru combaterea epidemiei de Ebola în Africa, care include şi mobilizarea a 5.000 de medici şi a "mii de îngrijitori", a declarat o sursă europeană, informează AFP, potrivit Agerpres.
 
Comisarii europeni Christos Stylianides (dezvoltare) şi Vytenis Andriukaitis (sănătate) ar avea contacte în acest sens cu cele 28 de state UE întrucât, dată fiind "gravitatea situaţiei, este necesară o reacţie imediată", a adăugat această sursă.
 
Comisarul european ar urma să-şi continue contactele cu miniştrii din toate statele membre, în timp ce colegul său Christos Stylianides, coordonator al UE pentru lupta împotriva Ebola, efectuează demersuri similare pe lângă oficialii guvernamentali din aria sa de competenţe, a precizat aceeaşi sursă.
 
În total, Comisia Europeană cere mobilizarea a "5.000 de medici şi a mii de îngrijitori", precum şi "mai multe mijloace financiare şi logistice, în special în materie de transport", a explicat sursa.
 
Acest personal medical "poate fi de compoziţie mixtă", incluzând "medici trimişi şi finanţaţi de statele membre", personal mobilizat în cadrul programelor cofinanţate de UE, precum şi voluntari ai ONG-urilor.
 
Reveniţi la jumătatea lui noiembrie dintr-o misiune în cele trei ţări aflate în epicentrul epidemiei - Sierra Leone, Liberia şi Guineea - cei doi comisari europeni au decis să accelereze ritmul mobilizării europene, dată fiind "gravitatea situaţiei" din teren.
 
UE s-a angajat până acum să deblocheze peste un miliard de euro pentru lupta împotriva Ebola, din care Comisia a pus la dispoziţie 373 de milioane de euro.

×
Subiecte în articol: Ebola
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close