Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Conform experților, scăderea ratei de fertilitate este un motiv de sărbătoare, si nu supărare. Iată de ce

Conform experților, scăderea ratei de fertilitate este un motiv de sărbătoare, si nu supărare. Iată de ce

Conform experților, scăderea ratei de fertilitate este un motiv de sărbătoare, si nu supărare. Iată de ce
Sursa foto: Pixabay
08 Apr 2019   •   17:02

Scăderea ratei de fertilitate din întreaga lume ar trebui sa fie un motiv de sărbătoare, și nu de alarmare, sunt de părere specialiștii. Aceștia au avertizat că accentul pus pe creșterea populației nu este necesar, ba chiar este nefavorabil pentru femei.

Cifrele recente au arătat că la nivel global, femeile au în medie 2,4 copii, mai puțin decât înainte. Bineînțeles, în unele părți ale lumii precum Niger femeile au șapte sau chiar mai mulți copii, iar în alte părți precum Marea Britanie sau Japonia, unul sau niciunul.

Până acum acesta a fost considerat a fi un semnal de alarmă, care poate duce la un dezastru al populației. 

Sarah Harper, un expert de la Oxford a declarat însă că acest declin nu este o veste rea. Sarah a subliniat faptul că inteligența artificială, migrația și o vârstă înaintată mai sănătoasă înseamnă că țările nu mai au nevoie de populații în plină expansiune pentru a se păstra intacte.

"Ideea că avem nevoie de o mulțime de oameni pentru a ne apăra țara și pentru a crește economia, este o gândire de modă veche", a spus ea. De asemenea, scăderea populației este benefică planetei. 

Sursă: The Guardian 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close