Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Cum poate fi învins virusul Ebola. Contează foarte mult VÂRSTA pacientului

Cum poate fi învins virusul Ebola. Contează foarte mult VÂRSTA pacientului

Cum poate fi învins virusul Ebola. Contează foarte mult VÂRSTA pacientului
de O.P.    |    31 Oct 2014   •   09:07

O analiză a primelor cazuri de îmbolnăvire cu Ebola diagnosticate în Sierra Leone contribuie la elucidarea condițiilor în care unii dintre pacienți reușesc să învingă boala, oamenii de știință susținând că un rol important pentru supraviețuire îl au vârsta pacientului și rata de multiplicare a virusului în organismul contaminat, transmite Reuters.

Studiul, publicat miercuri, constă în analiza datelor medicale provenind de la 106 pacienți diagnosticați cu Ebola la Spitalul Guvernamental Kenema din Sierra Leone, în perioada 25 mai — 18 iulie.

"Aceasta este prima dată când am putut analiza o cantitate atât de mare de date provenite direct de la pacienți bolnavi de Ebola", a precizat Dr. John Schieffelin de la Universitatea Tulane din New Orleans, unul dintre autorii studiului publicat în ultimul număr al revistei New England Journal of Medicine.

Acest studiu a confirmat o parte din observațiile făcute de medici în timpul tratării unor cazuri de Ebola.

Una dintre concluzii este că mortalitatea crește odată cu vârsta pacienților. Astfel, 57% dintre pacienții de până în 21 de ani au murit din cauza infecției, în timp ce în cazul pacienților de peste 45 de ani mortalitatea depășește 94%.

×
Subiecte în articol: Ebola
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close