Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Cum să faci faţă unui atac de panică? Cei mai importanţi paşi pe care nu trebuie să-i uiţi

Cum să faci faţă unui atac de panică? Cei mai importanţi paşi pe care nu trebuie să-i uiţi

Cum să faci faţă unui atac de panică? Cei mai importanţi paşi pe care nu trebuie să-i uiţi
16 Oct 2018   •   17:23

Atacurile de panică nu vin de fiecare dată pe un fond anxios. Apar pe neaşteptate şi de cele mai multe ori nu au legătură cu o situaţie efectivă de panică.

Când se întâmplă, persoana care trece prin acest episod neplăcut pierde controlul asupra corpului şi gândurilor. Senzaţia de teamă resimţită este foarte puternică şi contribuie la apariţia tuturor senzaţiilor ulterioare, conform spynews.ro.

Persoanele care nu au trecut niciodată prin aşa ceva nu au cum să înţeleagă gravitatea problemei şi nici cât de greu se poate controla. Dar cum totul este posibil, şi atacurile de panică au rezolvarea lor. Totul ţine de cât de mult îţi doreşti să treci peste şi de felul în care îţi controlezi corpul.

1. Respiră corect

Respiraţia are un rol foarte important în depăşirea momentului nedorit. Încearcă să-ţi urmăreşti abdomenul şi să te concentrezi pe această acţiune.

2. Fă ceva să-ţi distragă atenţia

Când simţi că atacul de panică te "atacă", indicat este să-ţi alegi o activitate care să-ţi distragă atenţia de la ce ţi se întâmplă. Este foarte important deoarce concentrarea nu face altceva decât să amplifice starea de rău.

3. Relaxează-ţi muşchii

Deși respirația este unul dintre cele mai vizibile simptome, la fel și tensiunea din mușchii noștri. Pentru a vă relaxa mușchii, concentrați-vă asupra unor părți ale mușchilor corpului, tensionați-vă și apoi relaxați zona pentru câteva secunde.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close