Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Cum să scapi de negi acasă! Ai nevoie de aceste ingrediente

Cum să scapi de negi acasă! Ai nevoie de aceste ingrediente

Cum să scapi de negi acasă! Ai nevoie de aceste ingrediente
15 Iul 2015   •   11:20

Cum scapi de negi cu tratamente alopate şi naturiste chiar acasă. Amestecă o linguriţă de bicarbonat de sodiu cu două linguri apă de izvor până se formează o pastă. Unge negul de două-trei ori pe zi cu această pastă, menţinând-o de fiecare dată cel puţin o ora. Pentru rezultate rapide, aplică acest tratament imediat ce a apărut negul. Pune pe neg cataplasme cu argilă verde şi schimbă-le imediat ce se usucă argilă (cam la 20-30 de minute).

Scobeşte o ceapă mare, însă nu elimina tot conţinutul, ci aproximativ 2/3 din acesta. Umple ceapă cu sare marina şi las-o jumătate de ora pentru a se formă suficient suc. La finalul celor 30 de minute, strecoară sucul pe care l-a lăsat printr-un tifon într-o ceaşcă, presând ceapă cât poţi de mult. Aplică sucul de ceapă pe neg de două-trei ori pe zi până la vindecarea completă. Sucul de rostopască este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru astfel de leziuni ale pielii.

Rupe tulpină unei plante rostopască şi aplică pe neg seva galbenă care ţâşneşte din ea. Poţi folosi, în egală măsură, şi tinctura de rostopască disponibilă în farmacii. Un remediu foarte eficient este şi cel pe baza de oţet de mere şi coajă de lămâie. Pune într-un vas cele două ingrediente şi lasă la macerat aproximativ o săptămâna. Se aplică apoi comprese pe negi timp de trei săptămâni, scrie farmaciata.ro.

×
Parteneri
Ciolacu: Trebuie făcute deduceri pentru impozitarea muncii
x close