Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Cum te pregătești să ții o cură de slăbire! Ponturi pentru a-ți fi mai ușor să dai kilogramele jos

Cum te pregătești să ții o cură de slăbire! Ponturi pentru a-ți fi mai ușor să dai kilogramele jos

Cum te pregătești să ții o cură de slăbire! Ponturi pentru a-ți fi mai ușor să dai kilogramele jos
15 Iul 2015   •   12:27

Dacă vrei să scapi de kilogramele în plus și ești hotărâtă să ții regim, ține cont de următoarele sfaturi. Te vor ajuta să reziști cu brio în această perioadă deloc ușoară. Important e să ai răbdare și motivație din plin.

Înainte să te apuci de cură, este important să fii atentă la nevoile corpului tău, să observi din ce cauză apar dezechilibrele alimentare și să cauți soluții astfel încât să reduci din obiceiurile nesănătoase, care au urmări grave când te urci pe cântar. Pentru a face asta, notează-ți într-o agendă toate lucrurile pe care le faci în timpul zilei: ce consumi, cam la ce ore simți nevoia să mănânci, când ți-e cu adevărat foame sau doar simți nevoia să ronțăi ceva etc. În acest fel, îți va fi mai ușor să-ți dai seama când optezi pentru alimente prea dulci sau prea grase ori când dai buzna la frigider fără să-ți fie, de fapt, foame. Ține cont de aceste obiceiuri și încearcă să-ți faci un program strict de masă.
 
Atenţie la cină!

Seara, când corpul începe să se relaxeze după o zi grea la serviciu sau după ce ai trebăluit fără încetare prin casă, îți este foarte greu să nu îți pui o porție mare de cartofi prăjiți în farfurie sau să nu te răsfeți cu o prăjitură apetisantă. Pentru a rezista într-un astfel de moment, când tentația este la cote maxime, încearcă să-ți ocupi mintea cu altceva. De exemplu, poți face gimnastică sau te poţi uita la un serial – tu decizi ce activităţi îţi pot ocupa timpul în aceste momente. În cazul în care ţi-e greu şi nu te poţi abţine, optează pentru alimente uşoare, care să conţină calorii negative, cum ar fi merele. Continuarea aici.

×
Parteneri
Ciolacu: Trebuie făcute deduceri pentru impozitarea muncii
x close