Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Dietă. Nutriționistul Mihaela Bilic explică de ce dieta vegană nu este indicată la copii

Dietă. Nutriționistul Mihaela Bilic explică de ce dieta vegană nu este indicată la copii

Dietă. Nutriționistul Mihaela Bilic explică de ce dieta vegană nu este indicată la copii
30 Mar 2019   •   15:32

Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat, la Digi24, că nu este indicat „sub nicio formă” ca un copil să fie crescut doar cu alimente vegane. Omul a fost construit să asimileze și să utilizeze mult mai bine substanțele nutritive de origine animală, spune medicul. Dieta vegană este o chestiune pe care un adult o ia pe propria răspundere, iar „miracolul naturii” este că organismul se va descurca și cu nutrienții din „acele frunze”, precizează Mihaela Bilic.

„Alimentația vegană are la baza o altă motivație: fie morală, religioasă, sunt tot felul de principii care pot determina ca un adult să aleagă un anumit tip de aliment. E o chestiune pe care o iei pe proprie răspundere. Organismul, odată ce suntem adulți, se va descurca - aici e miracolul naturii - și din acele frunze pe care i le dai, cum poate, o să facă nutrienții de care are nevoie. Dar e o chestiune pe care ți-o asumi și ale cărei consecințe trebuie să ți le asumi.

La copil (alimentația vegană n.r.) sub nicio formă, pentru că vitamina B12 e doar în produsele de origine animală și pentru că am fost construiți atât de frumos. Prin evoluția speciilor, omul, datorită complexității, mai ales a cutiei craniene, și a tot ce înseamnă materie cenuşie, avem nevoie de nutrienţi performanți și speciali”, explică Mihaela Bilic.

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close