Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Efectele ascunse ale pastilelor anticoncepționale

Efectele ascunse ale pastilelor anticoncepționale

Efectele ascunse ale pastilelor anticoncepționale
01 Mar 2019   •   15:31

Pastilele anticoncepționale sunt cea mai populară metodă de contracepție pentru femei, cu peste 100 de milioane de femei care le folosesc în întreaga lume. Părerile legate de această metodă sumt împărțite, deoarece s-a dovedit că pot cauza o dorință sexuală scăzută, pot duce la îngrașare rapidă sau chiar cheaguri de sânge și cancer la sân. 

Recent însă un documentar BBC a vorbit despre o latură nediscutată a pastileor: depresia și sinuciderea. Studiile efectuate de cercetători au legat hormonii din pastile de depresie severă, gânduri sinucigașe și o stare generală foarte proastă. Conform rezultatelor studiilor, una din patru femei care iau pastila au declarat că tratamentul hormonal a avut un impact negativ asupra stării de spirit.

Danielle, una dintre femei, a declarat că în numai șase luni a trecut de la o stare de bine la gânduri sinucigașe. O altă participantă la studiu a povestit că încă de la 14 ani când a început să ia pastila s-a simțit depresivă și a început să aibă atacuri de panică, mărturisind chiar că la un moment dat s-a gândit: „Dacă toată viața mea va fi așa, nu mai are rost să trăiesc”.

Studiile au arătat și că femeilor care iau pastile li se prescriu mai des anti-depresive. 

Sursă: The Independent

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close