Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Filmul "Contagion" devine realitate. Care este avertismentul OMS cu privire la Ebola. Oamenii au ieşit în stradă

Filmul "Contagion" devine realitate. Care este avertismentul OMS cu privire la Ebola. Oamenii au ieşit în stradă

Filmul "Contagion" devine realitate. Care este avertismentul OMS cu privire la Ebola. Oamenii au ieşit în stradă
de O.P.    |    08 Oct 2014   •   06:42

 Ţările europene se vor confrunta, inevitabil, cu noi cazuri de infectare cu virusul Ebola. Avertismentul vine din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, după ce o infirmieră din Madrid a devenit prima persoană contaminată cu temutul virus pe teritoriul Europei.

Cazul a generat proteste în rândul personalului medical din Spania. Între timp, medicii militari europeni se pregătesc să lupte cu Ebola în Africa de Vest.Autorităţile spaniole afirmă că fac totul pentru a preveni răspândirea virusului Ebola.

Patru persoane sunt internate în carantină şi peste 50 sunt monitorizate. Pentru a elimina orice risc, va fi eutanasiat şi câinele infirmierei bolnave, deşi soţul său, aflat şi el în carantină, consideră măsura exagerată.

Infirmiera s-a îmbolnăvit după ce a tratat doi misionari spanioli infectaţi în Africa de Vest. Ea ceruse, de trei ori, să fie testată pentru Ebola, fără să fie luată în seamă. Colegii săi din spital se consideră, şi ei, în pericol, şi cer chiar demisia ministrului sănătăţii.

Şi Norvegia a repatriat, ieri, un lucrător umanitar infectat în Sierra Leone. În acest timp, Germania şi Marea Britanie instruiesc echipe medicale militare pentru a combate Ebola în Africa de Vest.

Şi Statele Unite, unde sunt în tratament două persoane infectate, vor trimite 4000 de soldaţi pentru a combate epidemia. Autorităţile americane au în vedere şi monitorizarea călătorilor sosiţi din Africa, deoarece virusul este considerat o prioritate de siguranţă naţională.

Peste 3400 de oameni, adică mai bine de jumătate din cei infectaţi, au fost ucişi de Ebola în trei ţări ale Africii de Vest: Guineea, Sierra Leone şi Liberia.

×
Subiecte în articol: Ebola virusul Ebola
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close