Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Importanta legumelor si fructelor proaspete pentru sanatate omului !

Importanta legumelor si fructelor proaspete pentru sanatate omului !

Importanta legumelor si fructelor proaspete pentru sanatate omului !
31 Aug 2018   •   14:06

ladite fructe. Pentru ca ele sa aiba cea mai mare valoare nutritivă şi un gust deosebit si proaspat, va recomandam sa alegeti fructe si legume de calitate. Mai jos veti afla informatii ce vă vor ajuta să selectaţi fructele şi legumele cele mai proaspete.

Pentru a-ti pastra sanatatea, e recomandat sa mananci fructe si legume in fiecare zi. Medicii recomanda aceste alimente in detrimentul celor facute in laborator, cu mult zahar si substante nesanatoase in ele. Daca stai la casa sau ai in fata blocului destul loc pentru a planta legume si pomi fructiferi, e preferabil sa iti asiguri chiar tu aceasta sursa de hrana sanatoasa, fara substante periculoase in ea.

Daca esti incepator si nu ai mai facut asa ceva, atunci ar fi o idee buna sa incepi cu unele culturi mai mici, asa cum sunt rosiile, castravetii, ceapa sau mazarea. Ele nu necesita o expertiza deosebita in domeniu sau o experienta bogata in acest domeniu. In timp, vei invata care sunt cerintele fiecarui tip de cultura pe care o vei planta sau ale fiecarui tip de pom fructifer pe care il vei pune in gradina ta.

Daca totusi nu ai timp de gradinarit, iti recomandam sa cumperi produse de la fermierii locali. In acest fel, vei incuraja economia locala si ii vei stimula pe micii producatori. Ai grija sa nu cumperi de la cei care doar se ocupa cu distributia de fructe si legume, caci ele sunt din import. Prospetimea lor lasa de dorit, iar astfel de produse sunt mai mereu imbibate de pesticide sau substante nocive pentru tine.

Produsele de la fermieri sunt adesea mai ieftine decat cele cumparate dintr-un magazin, oricat de mare si celebru ar fi acel magazin. Poate ca aceste produse de la fermieri nu arata la fel de bine precum cele din magazin, insa trebuie sa stii ca partea estetica nu trebuie sa prevaleze in astfel de cazuri. Legumele si fructele ce provin de la fermieri nu au in ele substante ce le accelereaza cresterea si coacerea, ceea ce inseamna ca si gustul lor va fi foarte bun si natural, nu unul artificial.

Daca veti vorbi cu persoane din strainatate, veti afla ca aoclo legumele si fructele sunt mult mai lipsite de gust decat aici, caci in tarile occidentale se face agricultura intensiva si se cultiva pe suprafete uriase pentru a livra cantitati foarte mari de legume si fructe, intr-un timp scurt. Cele mai bune si proaspete legume si fructe sunt cele de sezon. Astfel, sunteti sigur ca ele au fost culese de curand si ca indeplinesc toate criteriile pentru a fi consumate absolut in siguranta.

In schimb, daca veti cauta sa cumparati asemenea produse in timpul iernii, acelea provin din tari exotice, iar gustul lor nu este garantat. De prospetime nici nu poate fi vorba, caci ele necesita o perioada de timp in care sunt transportate de la producatori in tarile de destinatie. Dat fiind faptul ca acum poti cumpara orice tip de legume si fructe din magazin, in orice perioada a anului, se recomanda totusi prudenta in aceasta privinta. E nevoie de prudenta pentru ca e posibil sa fiti dezamagit de calitatea lor.

×
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close