Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Măsurile de prevenire a epidemiei de febră Ebola, contestate chiar de experţii medicali şi de Casa Albă

Măsurile de prevenire a epidemiei de febră Ebola, contestate chiar de experţii medicali şi de Casa Albă

Măsurile de prevenire a epidemiei de febră Ebola, contestate chiar de experţii medicali şi de Casa Albă
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de S.T.    |    27 Oct 2014   •   09:06

Măsurile de prevenire a epidemiei de febră Ebola, adoptate în trei state federale americane, sunt contestate chiar de experţii medicali şi de Casa Albă.

În statele respective, toţi călătorii care vin din Africa şi au avut contact cu bolnavi intră, automat, în carantină pentru 21 de zile. Măsura este, însă, calificată drept inutilă şi contrară drepturilor omului.

OMS: Epidemia de Ebola a depăşit pragul de 10.000 de cazuri

Carantina obligatorie a fost impusă în statul New York după ce un medic, revenit din Guineea, unde tratase bolnavi de Ebola, a fost testat pozitiv pentru virus. Guvernatorii din New Jersey şi Illinois au luat decizii similare.

Unii medici spun însă că măsurile sunt exagerate, iar disputa a alarmat şi Casa Albă care le-a cerut guvernatorilor din cele trei state să reanalizeze măsura.

Preşedintele Obama a trimis în Africa o colaboratoare apropiată, ambasadoarea americană la ONU, pentru a stabili cum pot Statele Unite să ajute ţările lovite de epidemie.

Citeşte şi:

Cum se câştigă din temerile pe seama bolilor. Numele de domeniu "Ebola.com", vândut cu peste 200.000 de dolari



×
Subiecte în articol: Ebola epidemie
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close