Antena 3 Life Viață sănătoasă Nutriţionistul Mihaela Bilic: "Beţi cafea! Deblochează organismul spre a slăbi. Efectele negative sunt un mit!"

Nutriţionistul Mihaela Bilic: "Beţi cafea! Deblochează organismul spre a slăbi. Efectele negative sunt un mit!"

20 Ian 2020   •   22:24
Nutriţionistul Mihaela Bilic: "Beţi cafea! Deblochează organismul spre a slăbi. Efectele negative sunt un mit!" Foto: Pixabay.com

Mulţi susţin că a consuma cafea poate fi dăunător, nu şi dacă o bei corespunzător. Ce înseamnă asta? Nutriţionistul Mihaela Bilic a făcut lumină în ceea ce priveşte consumul licorii magice şi spune că există numeroase mituri în acest sens. Ea susţine că băutura nu are efecte negative şi, mai mult, este un stimulet ideal pentru arderea grăsimilor. Deci, cafeaua ne ajută să slăbim!

Cafeaua are efecte benefice pentru organism ”Pentru că a fost Ziua Internaţională a Cafelei, merită să o laud şi eu- fie şi numai pentru ajutorul şi sprijinul pe care ni-l oferă în lupta cu kilogramele. Da, cafeaua ajută la slăbit şi nu doar printr-un singur mecanism, ci prin mai multe.   Se cunoaşte efectul tonic, stimulant al cofeinei asupra sistemului nervos. Este adevărat, cafeaua ne trezeşte. Şi nu doar pe noi, ci şi pe tubul digestiv- mai exact musculatura netedă din pereţii intestinului este contractată, fapt care duce la mişcări peristaltice, de progresie a conţinutului digestiv. Deci nu încape îndoială, cafeaua stimulează digestia, accelerează tranzitul intestinal şi previne constipaţia", explică specialistul.

Citeste mai mult pe adevarul.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close