Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă OMS a prezentat o listă cu opt tratamente şi două vaccinuri de dezvoltat împotriva Ebola

OMS a prezentat o listă cu opt tratamente şi două vaccinuri de dezvoltat împotriva Ebola

OMS a prezentat o listă cu opt tratamente şi două vaccinuri de dezvoltat împotriva Ebola
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de S.T.    |    04 Sep 2014   •   16:23

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a prezentat o listă pe care figurează opt tratamente experimentale şi două vaccinuri de dezvoltat celor aproximativ 200 de experţi reuniţi joi la Geneva pentru a face un bilanţ al mijloacelor de combatere a Ebola, relatează AFP.

"Niciunul nu a fost probat clinic", afirmă OMS într-un document de lucru publicat joi.

De asemenea, "în contextul în care în prezent sunt implementate măsuri excepţionale în vederea accelerării ritmului testelor clinice, noile tratamente şi vaccinuri nu vor fi disponibile pentru uz general înainte de sfârşitul lui 2014", a avertizat organizaţia.

"Până atunci vor fi disponibile doar cantităţi mici, câteva doze de tratament", anunţă OMS, subliniind că dezvoltarea şi evaluarea clinică a acestor tratamente necesită "până la zece ani în condiţii normale".

Epidemia actuală de Ebola din Africa de Vest nu are precedent în privinţa amplorii, complexităţii şi consecinţelor asupra sistemelor de sănătate.

Cei 200 de experţi, reuniţi cu uşile închise la iniţiativa OMS într-un hotel din apropiere de aeroportul din Geneva, urmează să analizeze "posibilităţile de producere şi utilizare a acestor tratamente" experimentale.

Citeşte şi:

Numărul morţilor creşte cu rapiditate. Cel mai recent bilanţ al epidemiei de Ebola

×
Subiecte în articol: Ebola vaccinuri geneva
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close