x close

Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Risc extrem de scăzut de propagare a epidemiei de Ebola în Europa

de S.T.    |    08 Oct 2014   •   17:38
Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Risc extrem de scăzut de propagare a epidemiei de Ebola în Europa Foto: Intact Images/ EPA

Cazuri izolate de febră hemoragică Ebola sunt "inevitabile" în Europa, dar riscul propagării epidemiei este "extrem de scăzut", a dat asigurări Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) într-un comunicat publicat miercuri, relatează AFP.

"Cazuri sporadice ale maladiei provocate de virusul Ebola în Europa sunt inevitabile. Asta are legătură cu deplasări între Europa şi ţările afectate" din Africa de Vest, informează într-un comunicat Zsuzsanna Jakab, director regional pentru Europa al OMS.

Epidemia de Ebola: Măsuri de protecţie simple, dar care trebuie să fie respectate cu rigurozitate

"Totuşi, riscul unei propagări a Ebola în Europa este evitabil şi extrem de scăzut", subliniază ea. "Ţările europene sunt printre cel mai bine pregătite din lume să răspundă unei febre hemoragice virale precum Ebola", a dat asigurări responsabila OMS.

Medicamentul care "maschează" virusul Ebola. "Este îngrijorător, pentru că mii de persoane pot fi deja contaminate"

Poate exista un risc de contaminare accidentală pentru persoanele în contact cu bolnavii, dar poate fi controlat prin aplicarea de măsuri stricte de luptă împotriva infecţiei, precizează Zsuzsanna Jakab.

Citeşte şi:

Statele Unite: Gruparea Stat Islamic se poate folosi de Ebola ca armă biologică

Citeşte mai multe despre:

Ebola Europa epidemie de ebola
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati