Antena 3 Life Viață sănătoasă Păcăleala din farfurie. Cum sunt mințiți românii

Păcăleala din farfurie. Cum sunt mințiți românii

05 Ian 2019   •   16:25
Păcăleala din farfurie. Cum sunt mințiți românii

Românii sunt păcăliți în fiecare zi că mănâncă preparate de patiserie cu produse lactate, însă ultimele controale ale inspectorilor de la Protecția Alimentară au scos la iveală că 80% dintre restaurantele și patiseriile care prepară astfel de produse își mint clienții.

Preparatele conțin mai multe grăsimi hidrogenate decât produse lactate.

Astfel, autoritățile au hotărât să dea o nouă lege, pentru a scoate falsurile de pe piață. Ministerul Agriculturii vrea o lege care să nu mai păcălească oamenii.

"Peste 90% din produsele falsificate sunt de proveniență Polonia, Danemarca, Grecia, Ungaria. Am sesizat Ministerul Agriculturii în iunie 2018, în care spuneam despre alimentația publică din magazine, patiserii, cofetarii, restaurante. S-au făcut 30 de zile controale. Legea laptelui, care este în proiect acum, vizează producătorii exclusiv români de lapte și lactate, nu are nicio treabă cu domeniul alimentației publice. Este ca și cum ai spune că legea laptelui va rezolva problema traficului din București", a declarat Dorin Cojocaru, președinte al Patronatului Român din Industria Laptelui (APRIL).

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close