Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Pericolul din paste. Uite ce greșeli faci atunci când le gătești

Pericolul din paste. Uite ce greșeli faci atunci când le gătești

Pericolul din paste. Uite ce greșeli faci atunci când le gătești
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    02 Sep 2017   •   15:50

Pastele s-au integrat rapid în alimentaţia românilor. De multe ori, considerăm că acestea pot reprezenta o mâncare uşoară, dar nu este chiar aşa.

"Pastele au în compoziţie făină albă sau integrală, apă, sare şi ou. Principalul lor component îl constituie carbohidraţii, în mică parte proteinele şi grăsimile. De asemenea, pastele mai conţin vitamine din grupa B, iar cele care conţin zarzavaturi, legume sau cele umplute cu carne sau brânză (ravioli), pot avea valori nutritive mai mari, totul depinde de produsul care le-a fost adăugat. Atunci compoziţia pastelor devine una complexă, dar greu digerabilă", spune dr. Florin Ioan Bălănică, specialist în nutriţie, potrivit csid.ro.

În general, evitaţi pastele care combină carnea tocată cu parmezanul, cu oul şi sosul de roşii. ”Sunt foarte bogate în calorii şi se digeră greu din cauza combinaţiei celor trei proteine de origine animală: carnea, lactatele şi oul. Un exemplu îl reprezintă lasagna, care combină toţi aceşti nutrienţi, plus sosul de roşii bogat în zaharuri. Roşiile sunt bogate în zahăr, dar prelucrate prin foc sunt mult mai sănătoase decât cele crude, pentru că eliberează o cantitate mare de licopen”, mai spune specialistul.
 

×
Subiecte în articol: Paste
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close