Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Pericolul din rondelele de orez. De ce nu este bine să le mănânce copiii

Pericolul din rondelele de orez. De ce nu este bine să le mănânce copiii

Pericolul din rondelele de orez. De ce nu este bine să le mănânce copiii
Sursa foto: Foto: jurnalul.ro
de M.Z.    |    28 Noi 2016   •   11:03

Rondelele de orez expandat, pe care mulți dintre noi le consideră sănătoase, conțin, de fapt, o cantitate însemnată de substanțe cancerigene, arată un studiu realizat de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor din Suedia.

Pentru realizarea studiului, organizația amintită a examinat peste 100 de produse pe bază de orez disponibile pe piață. Nu mică le-a fost mirarea când, în multe dintre acestea, medicii au descoperit un nivel ridicat de arsenic, informează healthyfoodteam.com.

Cea mai mare cantitate de arsenic s-a descoperit în rondelele de orez, care nu ar trebui să facă parte din alimentația celor mici, au atras atenția specialiștii.

În urma rezultatelor, Agenția pentru Siguranța Alimentelor a atenționat că orezul, terciul din orez, tăițeii și cerealele din orez nu ar trebui consumate de copii de mai mult de patru ori pe săptămână. 

Potrivit Emmei Halldin Ankarberg, toxicolog al agenției din Suedia, produsele amintite pot fi o gustare consumată cu moderație, în cazul adulților, pentru că nu le afectează sănătate. În schimb, ele ar trebui interzise copiilor sub șase ani.

Arsenicul apare în mod natural în sol și este absorbit de plante. Totuși, orezul pare mai predispus să absoarbă și să rețină acest compus în comparație cu alte cereale. Consumată în cantități mari, substanța este cancerigenă și duce la dezvoltarea unor tumori la nivelul pielii, plămânilor, vezicii, precum și a ficatului și rinichilor.

Mai mult decât atât, expunerea constantă la arsenic contribuie la apariția bolilor de inimă și de ficat, diabetului și afecțiunilor la nivelul sistemului nervos, iar copiii sunt cei mai vulnerabili în fața acestor riscuri.

×
Subiecte în articol: orez cancer
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close