Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Produsele alimentare din CHINA, contaminate cu METALE GRELE. Datele, făcute publice de Guvernul Chinez

Produsele alimentare din CHINA, contaminate cu METALE GRELE. Datele, făcute publice de Guvernul Chinez

Produsele alimentare din CHINA, contaminate cu METALE GRELE. Datele, făcute publice de Guvernul Chinez
de O.P.    |    06 Mai 2014   •   11:09

Feriţi-vă să cumpăraţi produse alimentare din China şi asta pentru că o parte din aceste produse s-ar putea sa fie contaminate cu metale grele toxice (plumb, cadmiu si tungsten), din cauza faptului ca 1/5 din terenurile agricole din China sunt contaminate cu aceste metale industriale.

Stirea despre contaminare a aparut oficial pe site-ul guvernului chinez mep.gov.cn, si, in conformitate cu datele oferite de Ministerul Protectiei Mediului din China, 19,4% din suprafata arabila a natiunii a fost puternic contaminata cu metale grele toxice. Dintre acestea amintim: cadmiul, mercurul, arsenicul, sau plumbul.
In conformitate cu acelasi comunicat al guvernului chinez, 82,8 % din produsele alimentare produse in China depasesc limitele de metale grele stabilite de standardele guvernului.

Asta inseamna ca patru din cinci fructe, legume sau cereale cultivate in China sunt atat de toxice incat acestea sunt vandute cu incalcarea propriilor standarde ale guvernului chinez, scrie almeea.com.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close