Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Semne clare că ar trebui să renunţi la dieta ta

Semne clare că ar trebui să renunţi la dieta ta

Semne clare că ar trebui să renunţi la dieta ta
Sursa foto: Pixabay
27 Sep 2015   •   22:59

Fie pentru a fi mai sănătoşi, fie pentru a slăbi, multe persoane recurg la regimuri alimentare nepotrivite, care-i privează de nutrienţi esenţiali bunei functionări a organismului. Iată care sunt semnele prin care corpul tău îţi spune clar şi răspicat că ar trebui să schimbi dieta!

1. N-ai pic de energie

Inca de la primele ore ale diminetii te simti sfarsita? Nici n-ai inceput bine ziua ca esti total lipsita de energie, resimtind mai mereu o stare de oboseala? Se prea poate sa duci lipsa de carbohidrati in regimul alimentar sau pur si simplu dieta nu-ti ofera caloriile – mai ales din punct de vedere calitativ – de care are corpul tau nevoie. Starea de sfarseala este un semn clar ca organismul tau nu functioneaza bine pe dieta pe care ai adoptat-o.

2. Ai probleme digestive
 
Constipatia, crampele sau diareea sunt semne clare ca sistemul tau digestiv nu functioneaza bine, iar astfel de simptome indica, mai mereu, un regim alimentar nepotrivit.

3. Te incearca stari de depresie si/sau de anxietate

Balanta hormonala si chimica din organism este strans legata de alimentatie. In momentul in care dieta este nepotrivita, te priveaza de nutrienti esential, fiind dezechilibrata, este firesc sa apara si un dezechilibru la nivel chimis si hormonal. Pe acest fond pot aparea episoadele de depresie si/sau de anxietate. Acestea sunt cai prin care organismul iti spune ca regimul alimentar este incomplet si ar trebuie sa il adaptezi.
Continuarea pe lyla.com

×
Subiecte în articol: dieta alimente slabit
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close